Afbeelding

OMO-prijs voor vmbo-scholieren

Algemeen

Zes leerlingen van het Boxtelse Baanderherencollege hebben vrijdag 8 april de derde prijs gewonnen voor hun praktijkwerkstuk. Enrico Evelijn Veere, Thomas Christ, Tjeu Broeders, Ryan van de Liefvoort, Julian Schot en Ramon Liebrecht ontwierpen een serveerplateau voor Brownies & Downies. Het zestal won de prijs in een wedstrijd die werd uitgeschreven door Ons Middelbaar Onderwijs.

De zes scholieren van het Baanderherencollege wonnen de derde prijs en namen een cheque ter waarde van 200 euro in ontvangst. Het productieproces heeft een prachtig product opgeleverd en er is sprake geweest van samenwerking over de grenzen van de eigen school heen. Het werkstuk is bovendien netjes en nauwkeurig afgewerkt', aldus OMO.

De prijzen werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Tilburg, in aanwezigheid van familie, vrienden, docenten en schoolleiders van de genomineerden. Edward de Gier, algemeen directeur van de Bossche Vakschool en lid van de jury: ,,Uit de inzendingen blijkt hoe gedreven de leerlingen aan het werk zijn geweest, maar ook dat zij goed scoren op gebied van motivatie en samenwerking."

Voor de OMO-praktijkwerkstukprijs werden vijf inzendingen genomineerd. Beoordelingscriteria waren onder andere de mate van samenwerking, zelfstandigheid, reflecteren en motivatie, maar ook de toepasbaarheid en originaliteit. Het winnende werkstuk werd gehonoreerd met een geldbedrag van 1.000 euro, die werd gewonnen door leerlingen van 't Ravelijn in Bergen op Zoom. De twee tweede prijzen à 500 euro gingen naar scholieren van het Varendonck College (Someren) en het Fioretti College (Veghel). Ook werden twee derde prijzen toegekend. Naast de leerlingen van het BHC wonnen ook leerlingen van scholengemeenschap Were Di (Valkenswaard) 200 euro.

Ons Middelbaar Onderwijs werd een eeuw geleden opgericht en is een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs in voornamelijk Noord-Brabant. In Boxtel is ook het Jacob-Roelandslyceum hierbij aan gesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 18 minuten geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 15 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 19 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 22 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur gisteren
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur gisteren