Rien van Helvoort pronkt met zijn Ford AA-truck uit 1929. Hij stond aan de wieg van de Keistampersrit die vandaag voor de 25e keer wordt verreden. (Foto: Peter de Koning).
Rien van Helvoort pronkt met zijn Ford AA-truck uit 1929. Hij stond aan de wieg van de Keistampersrit die vandaag voor de 25e keer wordt verreden. (Foto: Peter de Koning).

Oldtimerdag van start in Liempde

Algemeen

Een grote groep liefhebbers van oldtimers, klassiekers, oude tractoren, bromfietsen en solexen heeft Tweede Pinksterdag rood omcirkeld in de agenda. Die datum staat ook voor de honderden deelnemers aan de vijftiende Brabantse Oldtimerdag in hartje Liempde al enige tijd gereserveerd. De Keistampersrit, die onderdeel uitmaakt van het evenement, is op Tweede Pinksterdag zelfs al aan de zilveren editie toe.

Tijdens de Brabantse Oldtimerdag is een groot aantal oude voertuigen te bezichtigen, staat een historische fietsenshow op het programma en kan een nummerplatencollectie worden bezichtigd. Het DAF-museum is weer van de partij met een fraai verzorgde stand, terwijl het Norton Museum in Best voor het eerst acte de présence geeft met een selectie motoren. De Keistampersrit is door de jaren heen een vast en populair onderdeel van de Oldtimerdag geworden.

Op Tweede Pinksterdag staan diverse toertochten op het programma voor oldtimers (voertuigen tot en met 1949), klassiekers (tot en met 1975), motoren (bouwjaar tot en met 1975), tractoren (tot en met 1975) en bromfietsen en solexen. Het evenement wordt tijdens deze editie voor de eerste keer opgeluisterd met optredens vanaf 14.00 uur van de onvervalste rock 'n rollband The Rocking Navigators en dansgroep The T-Birds en verder met nostalgische kermisattracties, kindervermaak en demonstraties.

De vijftiende editie van de Brabantse Oldtimerdag begint Tweede Pinksterdag om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur. De vertrektijden van de oldtimers, motoren en klassiekers zijn respectievelijk 12.45, 13.15 en 13.30 uur. Het startschot voor de bromfietsen en solexen klinkt om 11.00 en 12.15 uur. De voertuigen zijn te bezichtigen vooraf en na de ritten: van 09.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 2 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 3 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 5 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 6 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 6 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 7 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 8 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 9 uur geleden