Afbeelding

ODC klopt Boxtel in bekerderby

Algemeen

Tweedeklasser ODC heeft zaterdagavond in sportpark Munsel een verdiende 0-3 overwinning geboekt op derdeklasser Boxtel. De derby trok veel publiek, dat een aantrekkelijke eerste helft kreeg voorgeschoteld waarin ODC afstand nam. In de tweede helft drong Boxtel iets meer aan, maar hield ODC stand. In de slotfase werd de eindstand op 0-3 bepaald.

Waar bekerduels in de aanloop naar een nieuw seizoen doorgaans als veredelde oefenduels worden beschouwd, was Boxtel-ODC toch nét iets meer. Dat bleek uit de grote publiek belangstelling voor het duel: de fietsenstalling stond vol, net als het zomerse terras voor kantine Den Oosthoek. Ook na de wedstrijd was er volop gezelligheid...

De wedstrijd bood geen groots spektakel. ODC verscheen ondanks het gemis van enkele basisspelers sterk binnen de lijnen; Boxtel miste liefst zeven basisspelers. De gasten hadden een veldoverwicht en vertaalden dat in de openingsfase al in twee treffers. Na de 0-1 (een benutte penalty van Tommy van den Berg) werd het snel 0-2 door een bekeken schot van Bas Verkaik.

Boxtel was eenmaal gevaarlijk. Nadat eerst Ruud Biesheuvel ODC-goalie Coen Hermans - afkomstig van Irene uit Gemonde - tot een uiterste reddingspoging had gedwongen, leek Youri Tooren de bal over de lijn te tikken. In de scrimmage kreeg hij de bal echter niet in het doel van de tricolores.

Boxtel kon geen vuist maken, maar kwam in de tweede helft sterker voor de dag. De formatie van coach Henri van den Braak uit Oisterwijk drong meer aan, maar kon geen echte kansen creëren. Het ODC van Frank van den Berg zette nauwelijks aan en kwam niet verder dan enkele speldenprikjes. Het leverde een weinig attractieve tweede helft op. Het publiek veerde in de 80e minuut nog eenmaal op toen Bart Dammers ODC op 0-3 bracht. Daarmee was het bekerduel definitief beslist...

ODC bekert dinsdag 25 augustus in Eindhoven tegen PSV en ontmoet zondag 30 augustus Oirschot Vooruit in sportpark Molenwijk. Boxtel speelt dinsdag 25 augustus thuis tegen Oirschot Vooruit en maakt zondag 30 augustus de gang naar Eindhoven, waar PSV wordt bestreden. (Foto: Peter van Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 3 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 5 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 7 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 8 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 9 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 11 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30