De eerste editei van de Obstacle Run in april dit jaar bleek een groot succes. Zo'n vierhonderd mensen deden toen mee aan het evenement van sportschool 040FIT!
De eerste editei van de Obstacle Run in april dit jaar bleek een groot succes. Zo'n vierhonderd mensen deden toen mee aan het evenement van sportschool 040FIT! Foto: Hans Verberk

Obstacle Run 040FIT! gaat van start

Algemeen

Tijgeren en klauteren onder, door en over hindernissen in en rondom recreatieplas De Langspier aan de Molenwijkseweg: deelnemers kunnen zondagochtend 1 oktober hun borst natmaken. Sportschool 040FIT! houdt dan namelijk de tweede Obstacle Run van dit jaar. 

Na een succesvolle eerste editie op Tweede Paasdag, toen zo'n vierhonderd deelnemers door het parcours ploegden, rekent de sportschool deze editie weer op honderden deelnemers. Zij kunnen kiezen uit een parcours van 3,5, 7 of 10,5 kilometer. Het eerste deel van de deelnemers begint om 09.15 uur, het tweede deel om 13.15 uur. 

Bovendien is in deze opzet gekozen om enkele nieuwe onderdelen toe te voegen zodat ook kinderen en personeelsleden van bedrijven kunnen deelnemen: de Brabants Centrum Family Run (10.45 uur), 040FIT! Family Run (11.15 uur) en de Bedrijven Run (12.00 uur). ,,Dit evenement is voor iedereen geschikt; ook mensen die doorgaans niet zo sportief aangelegd zijn", zei Ralph Zomer van 040FIT! in Brabants Centrum van donderdag 7 september. ,,Het gaat namelijk om de gezelligheid én de samenwerking met elkaar. Sommige uitdagingen in het parcours kun je namelijk niet voltooien zonder de hulp van een ander."

Tijdens de Obstacle Run klinkt live muziek vanaf het paviljoen van De Langspier. Daar kunnen mensen ook genieten van een hapje en drankje. (Archieffoto: Hans Verberk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 11 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 15 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 17 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 18 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59