Geert van der Bruggen (rechts) gaf woensdag 8 februari uitleg over voedselcoöperatie Herenboeren Wilhelminapark aan scholieren van het Jacob-Roelandslyceum. (Foto: Peter de Koning).
Geert van der Bruggen (rechts) gaf woensdag 8 februari uitleg over voedselcoöperatie Herenboeren Wilhelminapark aan scholieren van het Jacob-Roelandslyceum. (Foto: Peter de Koning).

Nominatie Stijlprijs voor Herenboeren

Algemeen

Voedselcoöperatie Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel is een van de achttien genomineerden voor de Brabantse Stijlprijs. Daarvoor werden uit 82 projecten uit 45 Brabantse gemeenten ingezonden. Uit Boxtel werden ook graffiti-atelier Street Art Centre en Dommelbimd aangemeld; deze zijn niet genomineerd.

In maart bezoeken de juryleden alle initiatieven voor een rondleiding en gesprek met betrokkenen. Medio april wordt duidelijk welke drie tot vijf finalisten strijden om de jury- en de publieksprijs. De nominaties passen volgens de vakjury het best bij de beoordelingscriteria, zoals vermeld in het reglement voor de Stijlprijs. Alle genomineerde projecten zijn zichtbaar op de kaart op www.debrabantsestijlprijs2017.nl. De vakjury is onder de indruk van het aantal inzendingen, de betrokkenheid van inwoners en de kwaliteit van de projecten.

Juryvoorzitter Erik van Merrienboer (als lid van het college van Gedeputeerde Staten belast met de portefeuille Ruimte) is verrast door de variatie aan projecten en het grote aantal burgerinitiatieven: ,,Het is schatgraven in eigen tuin. De inzendingen laten op uiteenlopende manieren zien hoe liefde voor de plek, ontwikkeling in de tijd, gemeenschapszin en verbeeldingskracht identiteit geven aan een plek waar mensen trots op zijn. Soms grote projecten met veel bekendheid, maar vaak ook verrassende locaties en onbekende plekken. Daarmee is de tweede editie van de Stijlprijs nu al geslaagd."
De provincie organiseert de Brabantse Stijlprijs om de twee à drie jaar om de kwaliteit van de fysieke leefomgeving op de agenda te houden en het gesprek te blijven voeren over een mooie, bruikbare en duurzame leefomgeving. In deze regio zijn ook de waterkrachtcentrale Dommelstroom en de natuurspeeltuin in Sint-Michielsgestel genomineerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 8 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 9 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 11 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 14 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 16 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 17 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 18 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00