RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:51:17    zondag, 23 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Fri 20 Feb 2015 16:40

Nieuwe projecten bij Dommelland

Lettergrootte: A- A+

Nieuwe projecten bij Dommelland

De uitzending van Dommelland Live op dinsdag 24 februari van 20.30 tot 21.30 uur op Omroep Dommelland (Ziggo digitaal 47 en analoog 22+) staat in het teken van nieuwe projecten. Onder meer de Heilig Bloedprocessie, BizWorld, BOXtheater en teejatergroep Orion komen voorbij.

In de uitzending van 24 februari wordt het intro voorgelezen door de Boxtelse voorleeskampioen , Daan Breuer! Deze 11-jarige leerling uit groep 8 van de St. Petrusschool mag Boxtel gaan vertegenwoordigen in de provinciale finales, op 21 maart en 17 april en wie weet staat hij in mei wel in de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Op vrijdag 13 februari is de Heilig Bloedprocessie van Boxtel geplaatst op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland! Deze vorm van erkenning is vooral bedoeld ter ondersteuning van de activiteiten om de traditie van de Bloedprocessie ook voor de toekomst veilig te stellen. Ineke Strouken, directeur van het Nederlands Centrum voor Cultuur en Immaterieel Erfgoed vertelt in de uitzending samen met Toon Slaats wat dit precies inhoudt.

'Ledlicht verandert kleur van de nacht', met deze uitspraak stond Merijn Koelink donderdag in Brabants Centrum. Als eindopdracht voor zijn studie documentaire fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, was Merijn nachten op pad om de mooiste foto's te maken! Het eindresultaat mag er zijn en is in een prachtig boekwerk, 'Most efficiënt', uitgegeven! Kleur en emotie kun je niet zomaar van elkaar loskoppelen. Merijn wil voorkomen dat het argument, 'het is duurzaam' de discussie doodslaat.

Op de Angelaschool is 23 februari het project BizWorld gestart! BizWorld is een vakoverstijgend ondernemersspel, waarbij leerlingen hun eigen bedrijf runnen! Ze ontdekken de basisbeginselen van het bedrijfsleven, ondernemerschap en economie! Tijdens dit project ontwikkelen ze waardevolle vaardigheden!Te gast zijn Fleur en Nick, beiden algemeen directeur en docent Abel Adams.

Bij BOXtheater en teejatergroep Orion zijn ze druk met instuderen van teksten voor de nieuwe uitvoering. Verschillende acteurs zijn te gast en wellicht lichten ze al een tipje van de sluier op, of willen ze al een stukje spelen!?

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Schilderijen en beelden zijn tijdens een atelierroute vaak te zien zijn. Ook tijdens de... >>

Sun 23 Sep 2018 10:32

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Het jaarlijkse feestweekend van hofkapel De Kromploegers met de culinaire afsluiting... >>

Fri 21 Sep 2018 15:47

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Een sluitende dekking én financiële ruimte voor nieuwe initiatieven én investeringen. Dat is de kern van de begroting 2019... >>

Fri 21 Sep 2018 10:33

Dommelconcert in Podium Boxtel

Dommelconcert in Podium Boxtel

'Klassiek op de Dommel', het pontonconcert met populair-klassieke muziek bij de Zwaanse Brug in Boxtel, wordt verplaatst naar... >>

Fri 21 Sep 2018 09:14

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

De dorpsquiz in Esch, die gepland stond voor aanstaande zaterdag, gaat niet door. De organisatie van de KenEsch Quiz, blaaskapel De Knoestjes,... >>

Thu 20 Sep 2018 16:21

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep Rijschool Dolman Gemeente Boxtel Kindertuin TopSlank Natasja fashion Toverboom SNS Bank Doornmalen electro Geerts advies 040Fit Tiga Beleef Boxtel Koppelmans Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht