Afbeelding

Nieuw klimrek voor basisschool Esch

Algemeen

,,Echt véél beter." ,,Wauw." ,,Chill." ,,Jammer dat we er nog niet meteen op kunnen spelen." De leerlingen van de Sint-Willibrordusschool in Esch reageerden enthousiast op het nieuwe speeltoestel dat donderdag geplaatst werd op het schoolplein.

Enkele maanden geleden zamelden de leerlingen ruim 4.000 euro in met een sponsorloop. Dat geld is in het nieuwe klimrek, met glijbaan, gestoken. Het vorige klimtoestel was verouderd en aan vervanging toe.

Niet alleen de jongere kinderen waren blij met het nieuwe rek, ook de oudere kinderen konden het waarderen. Zoals Luca en Jay uit groep 8. ,,Het oude klimrek gebruikten we als voetbalgoal, want die vorm had het. Maar in dit toestel zit een poortje, dus dit kunnen we ook als goal gebruiken." Het toestel staat op het grote plein aan de voorkant van de school, waar door jonge en oudere kinderen veel gespeeld wordt, ook na schooltijd. Er moet nog kunstgras gelegd worden onder het toestel, en dan kan er gespeeld worden. Op het plein van de kleuters en op het plein achter de school komen ook nog andere speeltoestellen. Er gaat nog een officiële, feestelijke opening plaatsvinden. (Tekst en foto: Carry Dirkx).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 36 minuten geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 5 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 6 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 7 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 19 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 21 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 22 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar gisteren