Afbeelding

Kinderen eren Cruijff op Cruyff Court

Algemeen

Het Cruyff Court-voetbalkampioenschap op het terrein van De La Salle trekt veel bekijks. Opa's, oma's, ouders en buurtgenoten nemen nieuwsgierig een kijkje bij het toernooi, dat inmiddels in volle gang is.  Leerlingen van zes Boxtelse basisscholen strijden in teams van vier tegen elkaar voor een felbegeerde plek in de regiofinale in Oosterhout.

De organisatie ligt in handen van zogeheten Cruyff-foundation Heroes: Menno, Tygo, Aïcha, Peter en Quinten. De vijf jongeren van orthopedagogisch instituut De La Salle en de Michaëlschool waren vanochtend al om zeven uur aanwezig om het kampioenschap in goede banen te leiden. En dat doen ze professioneel: er is een heuse deejayinstallatie om elk doelpunt met luide muziek te vieren én ze dragen oortjes en een portofoon, zodat ze makkelijk met elkaar kunnen communiceren op het uitgestrekte terrein. ,,Het verloopt zo goed als vlekkeloos", vertelde Peter. ,,We vinden dit ontzettend leuk om te doen. De kinderen zijn blij en daar doen we het voor. We willen dat iedereen het naar zijn zin heeft."

Drie weken geleden overleed Johan Cruijff en de Heroes besloten hem te eren. Voor aanvang van de veertiende wedstrijd werd er een minuut lang uitbundig geklapt ter nagedachtenis aan de voetbalheld.

De wedstrijd aan de Schijndelse weg duurt nog tot 15.00 uur vanmiddag en iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Aan het einde van het toernooi zal wethouder Herman van Wanrooij de prijzen uitreiken aan de winnaars.

Lees het complete artikel in de editie van Brabants Centrum van donderdag 14 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 1 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 2 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 3 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 5 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 20 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 22 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu 23 uur geleden
Straatmagazine Sammy schenkt aandacht aan plan voor gratis krantenabonnementen van Brabants Centrum.
Sociaal krantenabonnement krijgt aandacht in straatmagazine Sammy Economie 27 mrt, 12:30