Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Negen gilden Dommelgroep op kringdag Liempde

Verenigingen

Ruim tweehonderd leden van de negen gilden die zijn aangesloten bij de Dommelgroep binden zondag 3 juni met elkaar de sportieve strijd aan tijdens hun jaarlijkse kringdag. Die wordt bij toerbeurt georganiseerd en deze keer is het Liempdse Sint-Antonius Abt gastheer.

De wedstrijden omvatten onder meer kruisboog- en geweerschieten, vendelen, trommen en jeu de boules en worden vanaf 12.45 uur gehouden op schietterrein Antonius Bleek aan de Oude Dijk 121. Rond 18.00 uur worden de prijzen uitgereikt. De kringdag van de Dommelgroep is gratis toegankelijk voor publiek.

Voorafgaand aan de wedstrijden luisteren de gilden om 10.00 uur de hoogmis op in de Sint-Jans Onthoofdingkerk aan de Dorpsstraat.

OP DE FOTO: In 2011 was Sint-Antonius Abt voor het laatst gastheer van de jaarlijkse kringdag van de Dommelgroep. Ook toen trokken de deelnemers vooraf in een kleurrijke optocht door de straten. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 2 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 3 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 4 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 6 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 6 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 8 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 10 uur geleden