Afbeelding

Naamgever Eendengat overleden

Algemeen

Op voorstel van Noud Hermans werd in 1964 het een jaar eerder geïntroduceerde Boxtelse carnavalsrijk Keistampersdurp omgedoopt tot Eendengat. Hermans, destijds directeur van de toenmalige Levensschool, volgde de eerste carnavalsprins (Jan Swinkels) dat jaar op als Donald d'n Urste. Maandag 6 februari overleed Hermans op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Hapert. Morgen, zaterdag 11 februari is om 11.00 uur de uitvaart in Middelbeers. 

Afgelopen april kwam Hermans nog terug naar Boxtel. Met de drie andere oud-prinsen die zich in de loop van de jaren Donald noemden en enkele anderen boog hij zich over de eerste inzendingen voor een ontwerpwedstrijd. Die wordt gehouden om op 11 november van dit jaar aan de oever van de Dommel een monumentje te kunnen onthullen ter ere van vijf keer elf jaar openbaar carnaval in Boxtel. Hermans lanceerde begin 2014, kort na het aantreden van Frank van Heesch als Donald de Vierde, het idee voor zo'n 'standbildje'. 

In de jaren zestig was Hermans niet alleen actief in het plaatselijke carnavalswereld, maar ook binnen voetbalclub RKSV Boxtel. Hij verdedigde er niet alleen in het doel, maar was ook bestuurslid. Ook werkte hij enkele jaren bij de plaatselijke zwenkwielenfabriek MIB. Bovendien was hij op de achtergrond politiek actief. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 5 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 5 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 7 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 8 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 9 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 9 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 11 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 11 uur geleden