19:12:58    zaterdag, 21 september 2019
brabants centrum logo
Sun 19 May 2019 11:42

Muziekstraatje: bijna 30 orkesten

Lettergrootte: A- A+

Muziekstraatje: bijna 30 orkesten

Bijna dertig optredens zijn vandaag, zondag 19 mei, te beluisteren tijdens het Muziekstraatje in hartje Boxtel. Het Boxtelse dweilorkest Red River Band houdt het festival voor het zesde jaar op rij en combineert dat voor het eerst met een markt. Voor de kinderen heeft de organisatie onder meer een draaimolen en een springkussen opgebouwd.

Naast een groot aantal muziekgroepen van buiten deze regio, doen ook veel orkesten uit Boxtel en directe omgeving mee aan het Muziekstraatje. De Beyersland Kapel, Boxtel City Band, 't Brukels Muziekske, The Ducktownband, De Knoestjes en De Volle Bloas laten zich meerdere malen horen op een van de vijf podia die worden opgebouwd tussen Het IJscafé (Rechterstraat) en restaurant Sjefke (hoek Stationsstraat/Breukelsestraat).

Daarnaast treden leden van de plaatselijke harmonieën en fanfares op. Boxtel's Harmonie is vertegenwoordigd met een combinatie van het opleidingsorkest en De Aggemarvanhuisaf Band, de Gildenbondsharmonie vaardigt haar bigband af en de Liempdse fanfare Concordia is van de partij met leerlingen op zowel blaas- als slagwerkinstrumenten. Voorts treedt jeugd op van The Star Company en is er een zumba-demonstratie door Denziz.

DOORLOPEND OPTREDENS

,,We kiezen ervoor om deze keer doorlopend muziek te presenteren op de podia. Tussen 12.00 en 19.00 uur kunnen luisteraars onafgebroken genieten", vertelt voorzitter Rudy van der Plas van de Red River Band. De organiserende muziekkapel opent het festival om 12.00 uur met een optreden door haar leerlingen in de Stationsstraat, ter hoogte van Toko Boxtel. Tegelijk starten ook de optredens op de overige podia.

Dit jaar vindt voor het eerst ook een kleine rommelmarkt plaats. ,,In de toekomst willen we dit verder uitbouwen, zodat het Muziekstraatje telkens wat nieuws te bieden heeft", aldus Van der Plas.

OP DE FOTO: Big Band Boxtel twee jaar geleden in actie tijdens het Muziekstraatje. (Foto: Gerard Schalkx).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Hardlopen in het bos

Hardlopen in het bos


 

>>

Sat 21 Sep 2019 12:05

Sinterklaas logeert weer in kasteel Stapelen

Sinterklaas logeert weer in kasteel Stapelen

Het lijkt nog ver weg, maar de pepernoten liggen alweer in de winkel en dus is ook Sinterklaas druk bezig met zijn reis naar Nederland in... >>

Fri 20 Sep 2019 15:42

Kantine voetbalvereniging Irene blank na inbraak

Kantine voetbalvereniging Irene blank na inbraak

In de kantine van voetbalvereniging Irene aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde is in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 september, rond de... >>

Thu 19 Sep 2019 15:08

Advertenties

Proef Culinair Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel EmielTechniek Geld en Makelaardij Olieenzo Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding