Afbeelding

Muziekkorpsen Boxtel beslissen in 2021 over eventuele fusie

Algemeen

Nadat vorig jaar al verkennende gesprekken werden gevoerd, hebben drie Boxtelse muziekverenigingen vorige week besloten om verder te gaan op weg naar nauwere samenwerking. Binnen nu en tweeënhalf jaar moet duidelijk worden of Boxtel's Harmonie, Gildenbondsharmonie én fanfare Sint-Arnoldus op kunnen gaan in één vereniging.

Een ruime meerderheid van de ledenvergaderingen van de drie clubs heeft ermee ingestemd dat de besturen een intentieverklaring ondertekenen. Daarin wordt afgesproken een voorstel uit te werken om te fuseren tot één vereniging. Of het uiteindelijk zover komt, is aan de leden. Die moeten ergens in 2021 al dan niet hun zegen geven aan de samensmelting.

Dinsdag 2 april ondertekenen de voorzitters van de drie muziekverenigingen, Paul Hermans (Sint-Arnoldus), Jan de Koning (Gildenbonds) en Paul van Alphen (Boxtel's Harmonie) de intentieverklaring. Zij noemen als belangrijke redenen voor de ingezette samenwerking: uitbreiding van muzikale mogelijkheden, werving van leden, bundeling van opleidingen én voordelen op zowel organisatorisch als op financieel vlak.

Werkgroepen met leden uit de drie clubs onderzochten in de eerste helft van vorig jaar de kansen voor een mogelijke samenwerking. Op basis van hun bevindingen concludeerde jurist Jules Groenen, die als procesbegeleider in de arm is genomen, in de zomer van 2018 dat de tijd voor een daadwerkelijke fusie op dat moment nog niet rijp was. De gezamenlijke clubbesturen besloten in december toch verder te gaan op de ingeslagen weg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 1 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 6 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 20 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 22 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 23 uur geleden