Afbeelding

MuBo exposeert kindersouvenirs

Algemeen

Jan Juffermans en Marianne Zandbergen selecteerden voor de tentoonstelling 'Rond de Aarde in 180 objecten' in museum MuBo bijzondere voorwerpen die zij verzamelden tijdens hun reizen. Het echtpaar wil met de expositie anderen inspireren om ook vakantieherinneringen te verzamelen. MuBo roept kinderen op hun mooiste souvenirs uit te lenen.

De expositie met kindersouvenirs vindt plaats in het weekeinden van 17 en 18 september en 24 en 25 september. In dat laatst weekeinde wordt ook de tentoonstelling 'Rond de Aarde in 180 objecten' afgesloten. Jeugd is welkom om tijdens reguliere openingstijden - op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur - een aandenken van een vakantie naar het museum aan de Baroniestraat te brengen. Dat kan tot zondag 11 september. Het souvenir moet voorzien zijn van een kaartje met daarop naam, leeftijd, titel van het voorwerp, land van herkomst en een paar woorden waarom het gekocht is en welke speciale herinneringen er aan kleven. De receptiemedewerker die het voorwerp in ontvangst neemt, geeft vervolgens een formulier mee als bewijs van inname. Daarmee kan het souvenir na afloop van de expositie weer opgehaald worden. Deelnemers aan de tentoonstelling ontvangen twee gratis toegangskaarten voor de vakantietentoonstelling.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Willem van Vossen, e-mail: info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 6 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 8 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 13 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 14 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 15 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46