In een spiegeltent op het Koningsplein in Tilburg zijn meerdere miniatuurkermissen te zien, ook van Bert van Houten uit Liempde. (Foto: Marc Cleutjens).
In een spiegeltent op het Koningsplein in Tilburg zijn meerdere miniatuurkermissen te zien, ook van Bert van Houten uit Liempde. (Foto: Marc Cleutjens).

Minikermis Bert van Houten in Tilburg

Algemeen

Tussen al die honderden imposante kermisattracties die elk jaar in Tilburg te zien zijn, vormt de miniatuurkermis van Bert van Houten jaarlijks een rustpunt. De Liempdenaar is dit jaar voor het laatst te gast op de Tilburgse kermis en zal er nog eenmaal zijn zelfgebouwde miniatuurattracties aan het publiek laten zien.

,,Aan alles komt een eind, ook aan mijn bemoeienissen met de grootste kermis van de Benelux", vertelde Van Houten vorige week in de aanloop naar de Tilburgse kermis. ,,Ik word over een maand 74 jaar en ben van plan om er maar eens een punt achter gaan zetten. Dit jaar ga ik me nog voor 120 procent inzetten", stelt de vice-voorzitter van de stichting Kermis Cultuur in Nederland.

In opdracht van de gemeente Tilburg organiseert Van Houten dit jaar voor de vijftiende keer een kermisexpositie. Na de nodige omzwervingen op het kermisterrein in de binnenstad, is de miniatuurkermis van de Liempdenaar dit jaar te zien in een spiegeltent op het Koningsplein. Daar is ook de nostalgische kermis dit jaar te bezoeken. Die is vanwege werkzaamheden rond het stadhuis verplaatst.

De nostalgische kermis is de voorbije jaren een wezenlijk onderdeel van de Tilburgse kermis geworden. Op het Koningsplein zijn tal van attracties te zien die de sfeer ademen van de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Van Houten: ,,De betreffende exploitanten en de gemeente zijn al volop met voorbereidende werkzaamheden bezig. Het zal de moeite meer dan waard zijn om ook dit plein te bezoeken om te genieten van een authentieke oud-Hollandse kermis."

De miniatuurkermis van Van Houten is tot en met zondag 31 juli dagelijks te bezoeken in de spiegeltent op het Koningsplein in Tilburg. Publiek is alle dagen welkom van 13.00 tot 22.00 uur, op 31 augustus sluit de tent om 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 7 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 9 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 14 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 15 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 16 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46