Een lange rij auto's, volgeladen met afval. Normaal een beeld op zaterdagmorgen, maar nu op een doordeweekse dag. De boosdoener: het coronavirus.
Een lange rij auto's, volgeladen met afval. Normaal een beeld op zaterdagmorgen, maar nu op een doordeweekse dag. De boosdoener: het coronavirus. Foto: Rens van den Elsen

Gemeente verrast door drukte milieustraat en sluit poort

Algemeen

De milieustraat van Boxtel is tot en met 6 april gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De grote drukte die woensdag aan de Kruisbroeksestraat ontstond, kwam voor de gemeente als een verrassing. ,,We hadden dit niet zien aankomen. We verlenen graag deze dienst, maar als daardoor onze medewerkers in gevaar komen, is het beter om te stoppen." Afval dat aan straat staat, wordt de komende weken nog wel gewoon opgehaald. Ook de luiercontainers binnen de gemeente blijven bereikbaar.

De medewerkers van de milieustraat in Boxtel fronsten woensdag even hun wenkbrauwen. Waar het normaal op deze dag vrij rustig is, stond nu een lange rij van auto's volgepakt met (tuin)afval. Het coronavirus houdt de mensen weliswaar thuis van hun werk, maar binnen zitten niksen is er voor velen blijkbaar niet bij. Een mooi moment om het huis op te ruimen of de tuin lenteklaar te maken. 

Er werd hardop afgevraagd wat de mensen in godsnaam bezielde om massaal naar de milieustraat te komen. ,,We mogen volgens de regering niet te veel bij elkaar komen, maar hier staan ze wel met z'n allen te sjouwen", gaf een van de medewerkers van de gemeentelijke afvaldienst aan.

BORDJE

Sommige bezoekers van de milieustraat hielden woensdag nog wel rekening met de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Ze draaiden het raampje niet naar beneden, maar hielden een bordje omhoog waarop stond dat ze alleen spullen hadden die ze gratis mochten dumpen. De meeste mensen zagen echter het probleem niet zo: ,,We zijn toch in de buitenlucht, dat kan volgens mij geen kwaad", gaf een vrouw aan. 

Hans den Ouden vond het ook prima om juist nu zijn afval uit de opgeruimde berging weg te brengen. ,,Het is mooi weer en anders blijft het liggen. Als het nu regende zou je dit niet hebben, dan ruim ik de boekenkast op of zou ik wat schilderwerk verrichten", aldus de Boxtelaar.

Een voor een werden de wagens gecontroleerd. Handschoenen en afstand zorgden dat alles volgens de geldende maatregelen afgehandeld kon worden. Zo bracht corona dus toch nog mensen samen...

Word lid en ontvang deze publicaties wekelijks.

Tekst: Rens van den Elsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 7 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 9 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 11 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 16 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 17 apr, 16:03