Floor en haar broer Sven verkochten zondag speelgoed op de rommelmarkt aan de Mijlstraat in Lennisheuvel. (Foto: Annelieke van der Linden).
Floor en haar broer Sven verkochten zondag speelgoed op de rommelmarkt aan de Mijlstraat in Lennisheuvel. (Foto: Annelieke van der Linden).

Mijlstraat gevuld met kraampjes

Algemeen

Een groot gedeelte van de Mijlstraat in Lennisheuvel was zondagochtend afgesloten voor autoverkeer. De reden? De tweedehands markt die buurtvereniging De Mijlpaal jaarlijks organiseert. Inwoners boden koopwaar aan tegen een zacht prijsje.

Van speelgoed tot kleding en van schilderijtjes tot boeken: er was zondag voor ieder wat wils in Lennisheuvel. Sven en zijn zusje Floor Warta boden het speelgoed dat ze niet meer gebruikten te koop aan. ,,Tot nu toe hebben we al 6,50 euro verdiend", vertelde Sven. ,,Mensen kunnen bij ons terecht voor spellen, puzzels en ander speelgoed. Het duurste is een fiets, daar vragen we 35 euro voor. Dat zijn geen vaste prijzen, hoor. We kunnen nog zakken..." Voor de mensen die geen tas bij zich hebben en de gekochte artikelen niet konden dragen, had Sven een oplossing bedacht. ,,We bieden plastic tasjes aan voor tien eurocent per stuk."

De kinderen die in mei hun eerste heilige communie doen, zamelden tijdens de rommelmarkt geld in voor een zelfgekozen goed doel: Villa Pardoes. ,,Onlangs zijn we met de hele groep op bezoek geweest bij Villa Pardoes, dat was erg indrukwekkend. Onze actie loopt nu positief uit de hand, telkens worden weer nieuwe activiteiten verzonnen om geld in te zamelen", vertelt Tamara van den Heuvel. Zij vlecht tegen betaling de haren van meisjes in. ,,De vissengraatvlecht is populair, maar natuurlijk ook de vlecht van Elsa uit de film Frozen..." Daarnaast zamelen leerlingen van de Sint-Theresiaschool nog flessen in en gaan de communicantjes langs de deuren om geld in te zamelen. Van den Heuvel: ,,Hopelijk halen we een mooi bedrag op."

Kijk voor meer foto's op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 1 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 19 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29