Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Meerijden op carnavalswagens in Haaren toegestaan, mits...

Algemeen

Het verbod op het meerijden op carnavalswagens in de gemeente Haaren is met een sisser afgelopen. In de brief die de Haarense burgemeester Jeannette Zwijnenburg deze week stuurde naar alle carnavalsverenigingen in de gemeente, stelde ze dat dezelfde regels ook voor Boxtel, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Oisterwijk en Tilburg gelden. Officieel was het al jaren verboden om op een zogenaamde dweilwagen over straat te gaan, maar tot nu toe werd dat altijd gedoogd. Daar zou met ingang van de komende carnaval een eind aan worden gemaakt kondigde burgemeester Zwijnenburg aan. Dat bleek genuanceerder te liggen.

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst donderdagmiddag in het gemeentehuis van Haaren lichtte de burgemeester haar besluit toe. Dat nam bij veel aanwezigen al wat druk van de ketel. Carnavalswagens moeten een half uur voor een optocht aanwezig zijn mogen tot een half uur daarna nog wegrijden met personen achterop. Ook is de maximale snelheid binnen de bebouwde kom 20 kilometer per uur en daarbuiten 40 kilometer per uur. Dit is ook opgenomen in de diverse vergunningen van de optochten in de gemeente.

De brief zorgde voor flink wat opschudding in de Haarense carnavalsorganisaties en -verenigingen. Zij vonden het moment waarop het nieuws bekend werd gemaakt ongelukkig gekozen. Vooral omdat zij alles al geregeld hadden. Toch kunnen ze nu met een gerust hart op hun wagen stappen, zij het met de muziek en de snelheid een standje zachter...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 8 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 10 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 11 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 14 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 17 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 18 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 19 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00