Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Meedenken over toekomst van Liempde in zes thema's

Algemeen

Alle huishoudens in Liempde kregen recent een flyer in de bus voor de politieke avond 'Meedenkend Liempde'. Het Dorpsberaad zet groots in op de avond, die vrijdag 29 december in multifunctionele accommodatie De Serenade wordt gehouden. Inmiddels hebben wethouder Peter van de Wiel van Combinatie95 en de raadsleden Jos Hegeman (D66), Dymph van de Vries (VVD) en Dave van de Ven (SP) toegezegd mee te doen. Ook de andere lokale partijen zijn aangeschreven.

,,We organiseren de avond als een gesprek", licht voorzitter Bert van Ruremonde van Dorpsberaad Liempde toe. ,,Met de invalshoek: hoe kunnen we werken aan de toekomst van Liempde? Daarom heet het ook 'Meedenkend Liempde'. Woningbouw bijvoorbeeld, het gebied Roderweg-Hamsestraat is veruit het belangrijkste, maar wellicht komen er mensen die een stuk grond over hebben." Eric Japenga van het Dorpsberaad: ,,Zodat de Liempdenaren ook invloed kunnen uitoefenen op de politiek en hun eigen omgeving. De komende gemeenteraadsverkiezingen gaan immers over onszelf."

Zes thema's staan centraal op de avond. Openbare ruimte & verkeer, waarbij bezoekers van de avond moeten denken aan doorgaand vrachtverkeer door het centrum. De woningbouw en met name de behoefte daaraan bij starters en senioren. Het voorzieningenniveau zoals de discussies over de boekenuitleen, de toekomst van basisschool De Oversteek en die over de detailhandel. Het verenigingsleven en het steeds verder oplopende tekort aan vrijwilligers, communicatie vanuit de gemeente, het behoud van de boekenuitleen voor volwassenen en andere voorzieningen. Duurzaamheid; zo staan er veel oude woningen in Liempde terwijl de gemeente Boxtel in 2040 energieneutraal moet zijn. En ook Meewerkend Boxtel komt aan bod.

De avond staat onder leiding van presentator Geert Hoes en begint om 19.30 uur in het gemeenschapshuis aan de Oude Dijk 117 in Liempde.

OP DE FOTO: Onder meer het vrachtverkeer dat door Liempde sluipt, wordt tijdens de politieke avond in De Serenade besproken. Frappant tijdens de heropening van het centrum in juli dit jaar was de fietser die bijna van zijn sokken werd gereden door een vrachtauto. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Bewoners van de Liempdse buurtschap Vrilkhoven hielden afgelopen oktober een kleinschalig protest op de Markt in Boxtel tegen de komst van 400 arbeidsmigranten in hun buurt. Daarop kwamen ook lokale en landelijke politici af.
'Woonbeleid voor arbeidsmigranten niet doeltreffend' Politiek 28 minuten geleden
Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 1 uur geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 3 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 4 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 6 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 7 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 10 uur geleden