Afbeelding
Foto: Henk van der Zee

Media-aandacht voor jubileum stichting Brabants Centrum

Algemeen

Stichting Brabants Centrum bestaat 1 december 75 jaar. Op die datum in 1944 verscheen de eerste krant in Boxtel. Sindsdien heeft de stichting iedere week het nieuws uit de gemeente Boxtel, Esch en Gemonde met haar lezers gedeeld. Diverse media pikten ons verhaal de afgelopen periode op.

Zo stond Omroep Brabant woensdagmorgen bij de redactie van Brabants Centrum op de stoep om een item op te nemen. Zij spraken met directeur Henk van der Zee, bestuurslid Kim van Stippent en redacteur Henk van Weert over de geschiedenis van de stichting en de krant, maar ook over wat voor rol we spelen binnen de Boxtelse gemeenschap.

Ook Brabants Dagblad schreef in augustus een artikel over het jubileum van Brabants Centrum, waarbij niet alleen naar het verleden, maar ook naar de toekomst werd gekeken. Beide items zijn via onderstaande links te lezen en te bekijken.

NEGEN

Ons 75-jarig jubileum hebben we het afgelopen jaar gevierd door onze leden negen evenementen uit te laten kiezen die we extra zijn gaan ondersteunen. Van de Boeremèrt in Liempde, de Heilig Bloedprocessie in Boxtel, Lekker Lennisheuvel tot de Samenloop voor Hoop in Esch. Allemaal kregen de organisatie niet alleen extra aandacht in onze media-uitingen, maar we droegen waar nodig, ook op andere manieren bij aan de evenementen. Dat verschilde van een banner of een springkussen tot de inzet van vrijwilligers tijdens de activiteit.

Ook de komende 75 jaar willen we de inwoners van alle dorpen binnen de gemeente Boxtel, Esch en Gemonde blijven informeren, activeren en nieuwsgierig maken. Met de ontwikkeling van een app waarin we onze leden van al het nieuws voorzien, maar hen tegelijkertijd ook willen verbinden, zetten we een volgende stap in de toekomst van de stichting. Wie daar in bij wil dragen, kan lid worden: www.brabantscentrum.nl/lid

Lees het artikel dat Omroep Brabant over de stichting Brabants Centrum door hier te klikken.

In de zomer schreef ook Brabants Dagblad een flink stuk over ons feestjaar, leest dat hier terug.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 8 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 9 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 10 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 11 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 12 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 14 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 16 uur geleden