Impressie van de nieuwe Markt zoals die in het eerste halfjaar van 2018 vorm moet krijgen. (Illustratie: H+N+S Landschapsarchitecten).
Impressie van de nieuwe Markt zoals die in het eerste halfjaar van 2018 vorm moet krijgen. (Illustratie: H+N+S Landschapsarchitecten).

Markt in 2018 op de schop

Algemeen

Het college van B. en W. heeft dinsdag 31 januari ingestemd met het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de Markt. Ook de aanleg van twee nieuwe parkeerterreinen en de reconstructie van het gebied rond de oude boomgaard en de gemeentevijver maken deel uit van wat centrumwethouder Eric van den Broek betitelt als het 'grootste herinrichtingsproject van de afgelopen dertig jaar'.  

Van den Broek benadrukt dat het nieuwe inrichtingsplan voor het centrum is na een uitgebreid burgerparticipatietraject tot stand gekomen en zegt 'zeer tevreden' te zijn dat de schop binnenkort in de grond kan. ,,De Markt en het centrumgebied stonden al tientallen jaren op de bestuurlijke agenda en hoog op het verlanglijstje van iedereen die in Boxtel woont. Het is een lang traject geweest waar meer mensen dan ooit in hebben meegedacht. Ik ben trots op het resultaat dat er nu ligt. Het centrum zal een ware metamorfose ondergaan." 

De kosten voor de herinrichting van het totale centrumgebied bedragen ruim 2 miljoen euro. De kosten voor de Markt worden geraamd op ruim 1,2 miljoen euro. In de begroting is daarvoor geld gereserveerd. Dit jaar worden de gemeentevijver en oude boomgaard aangepakt en 60 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd in de binnentuin van het gemeentehuis en aan het Zusterspad. In het eerste halfjaar van 2018 gaat de Markt op de schop.  

Vrijdag 10 februari licht de wethouder het herinrichtingsplan persoonlijk toe. Belangstellenden zijn tussen 10.00 en 12.00 uur welkom in een stand op de weekmarkt. ,,Ik hoop veel inwoners te zien, want de Markt is van en voor iedereen." Centrummanager Berry Dankers is blij met het collegebesluit, net als Filipe van den Borne en Richard Strik, respectievelijk voorzitter van Ondernemingsvereniging Boxtel en de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 1 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 2 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 3 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 4 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 5 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 7 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 9 uur geleden