17:10:14    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Tue 07 Apr 2020 15:39

Marielle Wijffelaars nieuwe lijsttrekker D66

Lettergrootte: A- A+

Marielle Wijffelaars nieuwe lijsttrekker D66

D66 Boxtel heeft Mariëlle Wijffelaars gekozen als nieuwe lijsttrekker. Zij neemt het stokje over van Jos Hegeman, die de laatste drie verkiezingen op deze positie stond. 

Sinds maart 2018 is Wijffelaars raadslid namens D66 in de Boxtelse gemeenteraad. Haar ervaring als raadslid komt goed van pas als lijsttrekker, verklaart de partij. De democraten willen de komende raadsperiode inzetten op meer samenwerking, concrete duurzaamheid en onderwijs. Wijffelaars heeft zich de afgelopen periode veelvuldig met deze onderwerpen beziggehouden. Wijffelaars: ,,De komende jaren staan ons als gemeente flinke uitdagingen te wachten onder meer op financieel gebied maar ook de energietransitie, verkeer en jeugdzorg. Graag ga ik aan de slag om met D66 deze uitdagingen aan te pakken waarbij samenwerking centraal staat. Samenwerking tussen de politieke partijen, maar ook met inwoners, bedrijven en organisaties."

De Boxtelse laat weten trots te zijn dat ze naar voren is geschoven als lijsttrekker en heeft warme woorden voor de werkzaamheden van Hegeman en mede-partijlid Bart Louwers, die vanaf 2010 met Hegeman oppositie voerde. ,,Samen hebben zij dat constructief gedaan om van Boxtel een betere gemeente te maken."

Sinds 2014 maakt D66 deel uit van de coalitie. Hoogtepunt voor de partij was het behalen van drie zetels tijdens de meest recente gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Ook de partij heeft lovende woorden voor Hegeman over. Hij heeft D66 in tien jaar tijd op te bouwen tot een belangrijke speler in de Boxtelse politiek, aldus de politieke groepering. Hegeman zelf geeft aan graag het stokje over te dragen: ,,Mariëlle heeft de afgelopen jaren laten zien een bekwaam en toegewijd raadslid te zijn. Haar verkiezing tot lijsttrekker heeft dan ook mijn volste vertrouwen en steun."

Hegeman maakt pas op de plaats om ruimte te geven aan een jeugdige groep politieke talenten. ,,We hebben een jonge groep nieuwe potentiële raadsleden erbij gekregen tussen de pakweg 25 en 40 jaar. Dan moet je op een gegeven moment ook je knopen tellen. Het is een clubje jeugdige en enthousiaste mensen die ook allemaal verstand van zaken hebben op veel terreinen."

Naar verwachting zal Hegeman niet terugkeren als raadslid. ,,Het hangt ook een beetje samen hoe een en ander straks in bestuur van D66 Boxtel geregeld zal worden. In principe zie ik voor mijzelf straks een rol weggelegd op de achtergrond waarbij ik de partij ondersteun."

Een kandidaat voor het wethouderschap is nog niet gekozen. Of dat Wijffelaars zal worden of Marusjka Lestrade, die nu namens D66 in het college van B en W een zetel bezet, kan de nieuwe lijsttrekker nog niet zeggen. ,,Daar zijn we eigenlijk nog niet mee bezig geweest. Of ik het ambieer? Zelf ben ik daar nog niet mee bezig. We gaan eerst onze kandidatenlijst samenstellen en dan kijken welke partijleden geschikt zijn voor het wethouderschap", zegt Wijffelaars tot besluit.

Foto's

Marielle Wijffelaars nieuwe lijsttrekker D66 Marielle Wijffelaars nieuwe lijsttrekker D66

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Betere doorstroming door slimme stoplichten Vic. van Alphenlaan

Betere doorstroming door slimme stoplichten Vic. van Alphenlaan

Geen losse kabels meer die over de weg naar het stoplicht hangen. Het verkeer op het kruispunt Mgr. Wilmerstraat/Vicaris Van... >>

Fri 05 Jun 2020 15:44

Medewerkers Vion demonstreren voor Boxtelse vestiging

Medewerkers Vion demonstreren voor Boxtelse vestiging

Medewerkers van varkensslachterij Vion demonstreren voor de Boxtelse vestiging op bedrijventerrein Ladonk. Met borden en t-shirts met leuzen als... >>

Thu 04 Jun 2020 16:13

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

Een rigoureus besluit van De Ploegers: het bestuur van de prinsenvereniging heeft besloten alle activiteiten die voor het naderende... >>

Wed 03 Jun 2020 20:19

Geen uitbreiding voor Oosterhof

Geen uitbreiding voor Oosterhof

Winkelcentrum Oosterhof wordt vernieuwd, maar niet uitgebreid. Dat stelt de vereniging van eigenaren (vve) in een persverklaring.

>>

Wed 03 Jun 2020 15:07

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

De GGD heeft bij 18 medewerkers van slachterij Vion in Boxtel een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat blijkt uit het onderzoek dat... >>

Tue 02 Jun 2020 16:55

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Olieenzo EmielTechniek Geld en Makelaardij buisman optiek Remax-optimus Podium Boxtel Huidtherapie TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Toverboom Alfa Filipe