10:12:00    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Sat 22 Jun 2019 11:11

Maak kennis met de Boxtelse sportkampioenen

Lettergrootte: A- A+

Maak kennis met de Boxtelse sportkampioenen

Taekwondoka Linda Beekmans, zwemmer Luc van Eijndhoven, tennisster Inge Hogenboom en het eerste jeugdteam van tafeltennisclub Taverbo-Sabo, bestaande uit Lars Strik, Rick van der Schoot, Luuk Essens en coach Peter de Rooij. Dit zijn de namen van respectievelijk de sportvrouw, sportman, para-sporter en het sportteam van het jaar. Gisteren vond de Dag der Kampioenen plaats in spiegeltent Bon Salon. 

De organisatie was in handen van lokale evenementenstichting Boxtel Vooruit en de gemeente Boxtel. Sportwethouder Herman van Wanrooij huldigde gisteren ruim tweehonderd sporters. In het bijzonder dus de sportvrouw, sportman, para-sporter en het sportteam van het jaar. 

Taekwondoka Beekmans sleepte op internationale toernooien al vele medailles in de wacht. In september 2017 pakte zij namens Taekwondo School Dekker (TS Dekker) zelfs de wereldtitel sparren in haar gewichtsklasse. In oktober 2018 kwam daar nog eens een Europese titel sparren bij. 

Zwemmer Van Eijndhoven behaalde in het seizoen 2017-2018 liefst drie regionale titels en het Brabantse kampioenschap. Afgelopen seizoen pakte hij zelfs drie Brabantse titels en was hij tijdens drie regionale zwemtoernooien de beste. 

Tennisster Hogenboom wist tijdens de special Olympics in de Achterhoek twee gouden plakken in de wacht te slepen. Zij was de beste in het dames-enkelspel op niveau drie en behaalde tevens eremetaal in het dubbelspel op niveau vier. 

Het eerste jeugdteam van Taverbo-Sabo had altijd als droom landelijk te spelen, maar het lukte steeds net niet om te promoveren. Afgelopen seizoen debuteerde het team echter op niveau Landelijk C, en hoe: onder leiding van hun coach De Rooij pakten Strik, Van der Schoot en Essens meteen de eerste plaats in het klassement door in de slotpartij tegen het Tilburgse Tios. Promotie naar Landelijk B was daarmee een feit.

In Brabants Centrum van donderdag 27 juni zijn de namen van alle gehuldigde titelhouders nog eens terug te vinden.

OP DE FOTO: Deze Boxtelse sporthelden werden gisteren nog eens extra in de bloemen gezet vanwege hun bijzondere prestaties de afgelopen seizoenen. Niet ieder jaar wordt een Boxtelse sportvrouw, -man, para-sporter en sportteam gehuldigd. Daarnaast werden ook nog eens zo'n tweehonderd andere Boxtelaren in het zonnetje gezet. (Foto: Hans Verberk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Betere doorstroming door slimme stoplichten Vic. van Alphenlaan

Betere doorstroming door slimme stoplichten Vic. van Alphenlaan

Geen losse kabels meer die over de weg naar het stoplicht hangen. Het verkeer op het kruispunt Mgr. Wilmerstraat/Vicaris Van... >>

Fri 05 Jun 2020 15:44

Medewerkers Vion demonstreren voor Boxtelse vestiging

Medewerkers Vion demonstreren voor Boxtelse vestiging

Medewerkers van varkensslachterij Vion demonstreren voor de Boxtelse vestiging op bedrijventerrein Ladonk. Met borden en t-shirts met leuzen als... >>

Thu 04 Jun 2020 16:13

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

Een rigoureus besluit van De Ploegers: het bestuur van de prinsenvereniging heeft besloten alle activiteiten die voor het naderende... >>

Wed 03 Jun 2020 20:19

Geen uitbreiding voor Oosterhof

Geen uitbreiding voor Oosterhof

Winkelcentrum Oosterhof wordt vernieuwd, maar niet uitgebreid. Dat stelt de vereniging van eigenaren (vve) in een persverklaring.

>>

Wed 03 Jun 2020 15:07

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

De GGD heeft bij 18 medewerkers van slachterij Vion in Boxtel een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat blijkt uit het onderzoek dat... >>

Tue 02 Jun 2020 16:55

Advertenties

Remax-optimus Huidtherapie Beleef Boxtel Toverboom Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro TopSlank Olieenzo Filipe Geld en Makelaardij Alfa buisman optiek Podium Boxtel Geerts advies