Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Maak kennis met de Boxtelse sportkampioenen

Algemeen

Taekwondoka Linda Beekmans, zwemmer Luc van Eijndhoven, tennisster Inge Hogenboom en het eerste jeugdteam van tafeltennisclub Taverbo-Sabo, bestaande uit Lars Strik, Rick van der Schoot, Luuk Essens en coach Peter de Rooij. Dit zijn de namen van respectievelijk de sportvrouw, sportman, para-sporter en het sportteam van het jaar. Gisteren vond de Dag der Kampioenen plaats in spiegeltent Bon Salon. 

De organisatie was in handen van lokale evenementenstichting Boxtel Vooruit en de gemeente Boxtel. Sportwethouder Herman van Wanrooij huldigde gisteren ruim tweehonderd sporters. In het bijzonder dus de sportvrouw, sportman, para-sporter en het sportteam van het jaar. 

Taekwondoka Beekmans sleepte op internationale toernooien al vele medailles in de wacht. In september 2017 pakte zij namens Taekwondo School Dekker (TS Dekker) zelfs de wereldtitel sparren in haar gewichtsklasse. In oktober 2018 kwam daar nog eens een Europese titel sparren bij. 

Zwemmer Van Eijndhoven behaalde in het seizoen 2017-2018 liefst drie regionale titels en het Brabantse kampioenschap. Afgelopen seizoen pakte hij zelfs drie Brabantse titels en was hij tijdens drie regionale zwemtoernooien de beste. 

Tennisster Hogenboom wist tijdens de special Olympics in de Achterhoek twee gouden plakken in de wacht te slepen. Zij was de beste in het dames-enkelspel op niveau drie en behaalde tevens eremetaal in het dubbelspel op niveau vier. 

Het eerste jeugdteam van Taverbo-Sabo had altijd als droom landelijk te spelen, maar het lukte steeds net niet om te promoveren. Afgelopen seizoen debuteerde het team echter op niveau Landelijk C, en hoe: onder leiding van hun coach De Rooij pakten Strik, Van der Schoot en Essens meteen de eerste plaats in het klassement door in de slotpartij tegen het Tilburgse Tios. Promotie naar Landelijk B was daarmee een feit.

In Brabants Centrum van donderdag 27 juni zijn de namen van alle gehuldigde titelhouders nog eens terug te vinden.

OP DE FOTO: Deze Boxtelse sporthelden werden gisteren nog eens extra in de bloemen gezet vanwege hun bijzondere prestaties de afgelopen seizoenen. Niet ieder jaar wordt een Boxtelse sportvrouw, -man, para-sporter en sportteam gehuldigd. Daarnaast werden ook nog eens zo'n tweehonderd andere Boxtelaren in het zonnetje gezet. (Foto: Hans Verberk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 4 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 11 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 12 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 13 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid gisteren
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46