Medeoprichter Huub de Beer van De Pagaai (links) is zaterdagmiddag koninklijk onderscheiden. Naast hem staan echtgenote Lies en loco-burgemeester Herman van Wanrooij. (Foto: Gerard Schalkx).
Medeoprichter Huub de Beer van De Pagaai (links) is zaterdagmiddag koninklijk onderscheiden. Naast hem staan echtgenote Lies en loco-burgemeester Herman van Wanrooij. (Foto: Gerard Schalkx).

Lintje Huub de Beer van De Pagaai

Algemeen

Medeoprichter en penningmeester Huub de Beer van kanovereniging De Pagaai in Boxtel heeft zaterdag tijdens de viering van het 25-jarig bestaansjubileum van de club een koninklijke onderscheiding gekregen. De Beer werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de versierselen opgespeld door loco-burgemeester Herman van Wanrooij.

De decorandus is sinds 1991 verbonden aan De Pagaai, die thans zo'n 35 leden telt. Hij leidde de bouw van het verenigingsgebouw aan de Voetboog en is betrokken bij de organisatie van het welbekende Rondje Boxtel.

Verder bouwde hij een catamaran zodat De Pagaai ook kon kanoën met mensen met een beperking. Voorts is hij nauw betrokken bij de jaarlijkse intocht van Sinterklaas en Dommeltheater, waar De Pagaai tweemaal meedeed.

De Beer werkt sinds 1975 bij recreatiepark Dennenoord, waar hij thans hoofd van de technische dienst is. Volgens ingewijden wordt hij op Dennenoord door collega's en bewoners op handen gedragen.

De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt tijdens de jubileumreceptie van De Pagaai in het clubhuis nabij de Dommel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 8 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 9 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 10 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 12 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 12 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 14 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 16 uur geleden