17:41:05    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Fri 14 Oct 2016 16:52

Liempdse 'mini-chefs' in finale Keukenbazen

Lettergrootte: A- A+

Liempdse 'mini-chefs' in finale Keukenbazen

Broccolisoep, hete bliksem met geglazuurde wortel en gestoofde runderlappen, smaakwater met kruiden en appelcrumble met een bolletje ijs. Met dit driegangenmenu werden Esmée van Heerebeek (12) en Irene van Oijen (10) gekozen tot Boxtelse winnaars van de wedstrijd Keukenbazen. Morgen, zaterdag 15 oktober, proberen de Liempdse tieners met deze gerechten de jury te imponeren om de beste Keukenbazen van Brabant te worden. Kok Raymond Verveer van restaurants De Deugniet en Tafel 25 in Boxtel helpt Esmée en Irene een handje...

Terwijl het vlees lag te sudderen in de jus en de gestampte aardappels uitdampten, bogen Irene en Esmée zich over de appelcrumble. De eerste stap: appels schillen. Op uitnodiging van kok Raymond kwamen de tieners maandag naar De Deugniet om in de professionele keuken te oefenen voor zaterdag: de Brabantse finale van het project Keukenbazen. Die dag staat Esmée en Irene een grote uitdaging te wachten: ze koken voor liefst twintig personen. ,,Dat hebben we vandaag vooral geoefend", legde Raymond uit.

Dat Esmée en Irene van koken en bakken houden, bleek wel. ,,Af en toe help ik mijn ouders. Als ik daar zin in heb, tenminste", lachte Irene. ,,Het leukste aan koken is toch wel dat je alles kunt proeven. Het is een beloning voor wat je hebt gemaakt", voegde Esmée toe. En wat ze dan het lekkerste eten vinden? ,,De drie P's: patat, pannenkoeken en pizza..."

De finale van Keukenbazen vindt zaterdag 15 oktober plaats in het Koning Willem I College aan de Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch. Achttien gemeenten selecteerden een groepje kinderen voor de eindstrijd.

Lees het uitgebreide artikel in de editie van Brabants Centrum van donderdag 13 oktober.

FOTO BOVEN: Esmée van Heerebeek en Irene van Oijen oefenden maandag bij restaurant De Deugniet op de gerechten die ze tijdens de Keukenbazen-finale voorschotelen aan de jury. Het hoofdgerecht bestaat onder meer uit gestoofde runderlappen. Mmm... (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Ans en Peter van Dongen: ,,Het enige waar we last van hebben is het slaapgebrek."

Ans en Peter van Dongen: ,,Het enige waar we last van hebben is het slaapgebrek.

Zes kilometer voor de eindstreep is de rotonde aan de Droogsestraat in Malden, waar een Boxtelse delegatie alle lopers uit het dorp opvangt. Ans... >>

Fri 19 Jul 2019 13:36

'Eerste dag een makkie'

'Eerste dag een makkie'

Brabants Centrum volgt deze week de vier wandelvriendinnen Elise van Weert, Wilma de Laat, Ilona van den Brand en Anne van den Boogaard. De... >>

Wed 17 Jul 2019 08:56

Brabants Centrum zoekt vakantiefoto's

Brabants Centrum zoekt vakantiefoto's

Uit een kokosnoot drinken in Hawaï, backpacken in Vietnam of gewoon in Liempde op de camping. Wat doen Boxtelaren deze zomer? Brabants... >>

Tue 16 Jul 2019 14:07

'Om 03.30 uur gaat de wekker'

'Om 03.30 uur gaat de wekker'

Brabants Centrum volgt deze week de vier wandelvriendinnen Elise van Weert, Wilma de Laat, Ilona van den Brand en Anne van den Boogaard. Zij... >>

Mon 15 Jul 2019 12:36

Maarten Peijnenburg tekent bij FC Eindhoven

Maarten Peijnenburg tekent bij FC Eindhoven

Boxtelaar Maarten Peijnenburg is 'back in town again'. Hij vervolgt zijn voetballoopbaan bij eerstedivisionist... >>

Fri 12 Jul 2019 13:48

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Huidtherapie Gemeente Boxtel Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Meubelmakerijdenberg