Afbeelding

Liempdse 'mini-chefs' in finale Keukenbazen

Algemeen

Broccolisoep, hete bliksem met geglazuurde wortel en gestoofde runderlappen, smaakwater met kruiden en appelcrumble met een bolletje ijs. Met dit driegangenmenu werden Esmée van Heerebeek (12) en Irene van Oijen (10) gekozen tot Boxtelse winnaars van de wedstrijd Keukenbazen. Morgen, zaterdag 15 oktober, proberen de Liempdse tieners met deze gerechten de jury te imponeren om de beste Keukenbazen van Brabant te worden. Kok Raymond Verveer van restaurants De Deugniet en Tafel 25 in Boxtel helpt Esmée en Irene een handje...

Terwijl het vlees lag te sudderen in de jus en de gestampte aardappels uitdampten, bogen Irene en Esmée zich over de appelcrumble. De eerste stap: appels schillen. Op uitnodiging van kok Raymond kwamen de tieners maandag naar De Deugniet om in de professionele keuken te oefenen voor zaterdag: de Brabantse finale van het project Keukenbazen. Die dag staat Esmée en Irene een grote uitdaging te wachten: ze koken voor liefst twintig personen. ,,Dat hebben we vandaag vooral geoefend", legde Raymond uit.

Dat Esmée en Irene van koken en bakken houden, bleek wel. ,,Af en toe help ik mijn ouders. Als ik daar zin in heb, tenminste", lachte Irene. ,,Het leukste aan koken is toch wel dat je alles kunt proeven. Het is een beloning voor wat je hebt gemaakt", voegde Esmée toe. En wat ze dan het lekkerste eten vinden? ,,De drie P's: patat, pannenkoeken en pizza..."

De finale van Keukenbazen vindt zaterdag 15 oktober plaats in het Koning Willem I College aan de Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch. Achttien gemeenten selecteerden een groepje kinderen voor de eindstrijd.

Lees het uitgebreide artikel in de editie van Brabants Centrum van donderdag 13 oktober.

FOTO BOVEN: Esmée van Heerebeek en Irene van Oijen oefenden maandag bij restaurant De Deugniet op de gerechten die ze tijdens de Keukenbazen-finale voorschotelen aan de jury. Het hoofdgerecht bestaat onder meer uit gestoofde runderlappen. Mmm... (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 46 minuten geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 1 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 3 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 3 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 5 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 7 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 21 uur geleden