RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:43:42    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Sat 06 Aug 2016 10:05

Liempde wacht bomvol kermisprogramma

Lettergrootte: A- A+

Liempde wacht bomvol kermisprogramma

Liempde maakt zich op voor de jaarlijkse kermisvijfdaagse. Die gaat vanavond, zaterdag 6 augustus, van start op het Raadhuisplein en in het Concordiapark. De vertrouwde attracties keren allemaal terug naar het dorp. Maar er is ook iets nieuws, zoals deze krant vorige week al als primeur kon melden. Kapelaan Geoffrey de Jong van de Heilig Hartparochie draagt zondag om 11.00 uur de mis op tussen de botsautootjes.

De kermis wordt vandaag om 19.00 uur geopend door de Brabantse zanger en entertainer Huub Hangop. Kinderen van basisschool De Oversteek hebben een kleurplaat mee naar huis gekregen. Voor aanvang van de opening kunnen zij die inleveren op de kermis. Uit de inzendingen worden vijf kleurplaten getrokken. De kinderen die deze hebben ingekleurd, mogen assisteren bij de opening en krijgen een strippenkaart om gratis eenmaal van alle attracties gebruik te maken. Later, uiterlijk op maandag, wordt ook nog een prijs uitgereikt aan het kind dat de mooiste kleurplaat heeft gemaakt. Ook die krijgt zo'n strippenkaart. Kinderen die niet op De Oversteek zitten, kunnen de kleurplaat gratis downloaden via www.beleefboxtel.nl/wat-te-doen/uitagenda/kermis-liempde.

ZONNEBLOEM

De Liempdse horeca zorgt tijdens de kermisdagen voor extra gezelligheid op de terrassen door diverse deejays en zangers op te laten treden. En daar zal het waarschijnlijk druk worden want de weersvoorspellingen zijn gunstig. De kastelein van café 't Huukske, die ervoor zorgt dat zondagochtend voldoende stoelen beschikbaar zijn tijdens de eucharistieviering tussen de botsautootjes, heeft van zaterdag tot en met woensdag deejay Mike van Dijk ingehuurd. Dagelijks zijn er ook gastoptredens van zangers: Frank van Etten (zaterdag), Nelis Leeman (zondag), Henk Dissel (maandag), John West (dinsdag) en Raymon Hermans (woensdag).

Op en rond het Raadhuisplein klinken ook elke kermisavond Hollandse hits. De uitbaters van Het Wapen van Liempde, De Durpsherberg, 't Struifhuis en cafetaria De Vuurput hebben hiervoor de handen ineengeslagen.Onder de titel 'Kermis op het plein' draait deejay Roy er van zaterdag tot en met woensdag vanaf 19.00 uur feestelijke muziek. Maar daar blijft het niet bij. Zaterdagavond komt Ferry de Lits, op de dagen daarna achtereenvolgens Jeffrey Heesen, Mark Elbers en Rodney Visser, Samantha Steenwijk en Jack van Raamsdonk en Stef Ekkel.

Net als vorig jaar neemt de plaatselijke afdeling van De Zonnebloem op dinsdagmiddag de Liempdse ouderen mee naar de kermis. Diezelfde dag wordt om 20.00 uur de trekking gehouden van de loterij die de kermisbazen hebben opgezet. Wie een aantal ritkaarten koopt, krijgt een gratis lot dat, voorzien van een naam, in speciale verzameltonnen kan worden gegooid.

VERKEERSMAATREGELEN

Het centrum van Liempde is tot en met woensdag 10 augustus afgesloten voor doorgaand verkeer behalve voetgangers. Het gaat daarbij om de Dorpsstraat (van Nieuwstraat tot en met Oude Dijk), kruising Oude Dijk-Dorpsstraat, Raadhuisplein, kruising Keefheuvel-Den Achterhof, Oude Postbaan en Barrierweg (beide van Raadhuisplein tot en met 't Kaarpad), 't Kaarpad, Barrierweg (van Raadhuisplein t/m 't Kaarpad) en de Parkstraat.

De kermis duurt vandaag tot 01.30 uur. Zondag kunnen bezoekers er tussen 13.00 en 01.30 uur terecht; van maandag tot en met woensdag draaien de attracties tussen 14.00 en 00.30 uur. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Beleef Boxtel Olieenzo Proef Culinair Geerts advies Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro