Afbeelding

Liempde wacht bomvol kermisprogramma

Algemeen

Liempde maakt zich op voor de jaarlijkse kermisvijfdaagse. Die gaat vanavond, zaterdag 6 augustus, van start op het Raadhuisplein en in het Concordiapark. De vertrouwde attracties keren allemaal terug naar het dorp. Maar er is ook iets nieuws, zoals deze krant vorige week al als primeur kon melden. Kapelaan Geoffrey de Jong van de Heilig Hartparochie draagt zondag om 11.00 uur de mis op tussen de botsautootjes.

De kermis wordt vandaag om 19.00 uur geopend door de Brabantse zanger en entertainer Huub Hangop. Kinderen van basisschool De Oversteek hebben een kleurplaat mee naar huis gekregen. Voor aanvang van de opening kunnen zij die inleveren op de kermis. Uit de inzendingen worden vijf kleurplaten getrokken. De kinderen die deze hebben ingekleurd, mogen assisteren bij de opening en krijgen een strippenkaart om gratis eenmaal van alle attracties gebruik te maken. Later, uiterlijk op maandag, wordt ook nog een prijs uitgereikt aan het kind dat de mooiste kleurplaat heeft gemaakt. Ook die krijgt zo'n strippenkaart. Kinderen die niet op De Oversteek zitten, kunnen de kleurplaat gratis downloaden via www.beleefboxtel.nl/wat-te-doen/uitagenda/kermis-liempde.

ZONNEBLOEM

De Liempdse horeca zorgt tijdens de kermisdagen voor extra gezelligheid op de terrassen door diverse deejays en zangers op te laten treden. En daar zal het waarschijnlijk druk worden want de weersvoorspellingen zijn gunstig. De kastelein van café 't Huukske, die ervoor zorgt dat zondagochtend voldoende stoelen beschikbaar zijn tijdens de eucharistieviering tussen de botsautootjes, heeft van zaterdag tot en met woensdag deejay Mike van Dijk ingehuurd. Dagelijks zijn er ook gastoptredens van zangers: Frank van Etten (zaterdag), Nelis Leeman (zondag), Henk Dissel (maandag), John West (dinsdag) en Raymon Hermans (woensdag).

Op en rond het Raadhuisplein klinken ook elke kermisavond Hollandse hits. De uitbaters van Het Wapen van Liempde, De Durpsherberg, 't Struifhuis en cafetaria De Vuurput hebben hiervoor de handen ineengeslagen.Onder de titel 'Kermis op het plein' draait deejay Roy er van zaterdag tot en met woensdag vanaf 19.00 uur feestelijke muziek. Maar daar blijft het niet bij. Zaterdagavond komt Ferry de Lits, op de dagen daarna achtereenvolgens Jeffrey Heesen, Mark Elbers en Rodney Visser, Samantha Steenwijk en Jack van Raamsdonk en Stef Ekkel.

Net als vorig jaar neemt de plaatselijke afdeling van De Zonnebloem op dinsdagmiddag de Liempdse ouderen mee naar de kermis. Diezelfde dag wordt om 20.00 uur de trekking gehouden van de loterij die de kermisbazen hebben opgezet. Wie een aantal ritkaarten koopt, krijgt een gratis lot dat, voorzien van een naam, in speciale verzameltonnen kan worden gegooid.

VERKEERSMAATREGELEN

Het centrum van Liempde is tot en met woensdag 10 augustus afgesloten voor doorgaand verkeer behalve voetgangers. Het gaat daarbij om de Dorpsstraat (van Nieuwstraat tot en met Oude Dijk), kruising Oude Dijk-Dorpsstraat, Raadhuisplein, kruising Keefheuvel-Den Achterhof, Oude Postbaan en Barrierweg (beide van Raadhuisplein tot en met 't Kaarpad), 't Kaarpad, Barrierweg (van Raadhuisplein t/m 't Kaarpad) en de Parkstraat.

De kermis duurt vandaag tot 01.30 uur. Zondag kunnen bezoekers er tussen 13.00 en 01.30 uur terecht; van maandag tot en met woensdag draaien de attracties tussen 14.00 en 00.30 uur. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 8 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 10 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 15 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 16 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 17 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46