Vrijwilligers van Algemeen Belang Liempde deelden na de vrijmarkt ballonnen uit.
Vrijwilligers van Algemeen Belang Liempde deelden na de vrijmarkt ballonnen uit.

Liempde viert twee keer feest

Algemeen

Ook Liempde stond maandag in het teken van Koningsdag. Naast alle oranjefestiviteiten, zoals een vrijmarkt en kinderspellen, werd 's middags nóg een feestje gevierd. Stichting Algemeen Belang Liempde (ABL), die jaarlijks de organisatie van activiteiten als Koningsdag en Sinterklaas op zich neemt, bestaat in 2015 veertig jaar. Dit werd gevierd met een ballonnenwedstrijd voor de jeugd en een receptie voor alle mensen die betrokken zijn of waren bij ABL.

Het mooie weer zorgde voor drukte in het Concordiapark. Rondom de Liempdse kiosk legden inwoners kleedjes neer om speelgoed, boeken en dvd's te verkopen. Kiki (8) en Lynn (9) verkochten samen met drie andere vriendinnen spulletjes. ,,We hebben thuis gekeken welk speelgoed we niet meer gebruiken en dat verkopen we nu", vertelde het duo. ,,We wisselen elkaar af, zodat we zelf ook over de vrijmarkt kunnen lopen en op de luchtkussens kunnen springen." Er stonden liefst vier springkussens in alle soorten en maten. Daarnaast kon de jeugd een glittertatoeage laten zetten en een suikerspin krijgen en zorgde een clown voor figuren van ballonnen.

Na afloop van de vrijmarkt werden vanwege het jubileum van ABL ballonnen in de kleuren paars, roze en oranje de lucht ingelaten. Vervolgens arriveerde een taart van 1.30 meter bij 0,60 meter, gemaakt door bakker Jos van Eijndhoven. Burgemeester Mark Buijs sneed de taart samen met de bakker aan. ,,Ik schat dat er ongeveer 150 stukjes taart uitgedeeld kunnen worden", zei Van Eijndhoven. De gebakjes waren voor iedereen die betrokken is of was bij ABL. En ook voor de kinderen die nog bleven hangen na de oranjefestiviteiten...

Kijk voor meer foto's van de oranjefestiviteiten in Liempde op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 9 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 16 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 17 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 18 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46