RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:53:57    zondag, 23 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Sat 14 May 2016 20:07

Liempde klaar voor Limuscene

Lettergrootte: A- A+

Liempde klaar voor Limuscene

Op de foto: Voorzitter Charles van Liempde van Limuscene poseert in de kiosk van het Concordiapark in Liempde met de JRL-leerlingen Mechteld Neggers (links) en Amber van Dinther. (Foto: Peter de Koning).

Limuscene is niet meer weg te denken in Liempde. Het popfestival beleeft op Eerste Pinksterdag, zondag 15 mei, de achtste editie in het Concordiapark waar niet minder dan veertien bands uit de hele regio voor het voetlicht zullen treden. Nieuw dit jaar is de ondersteuning van enkele scholieren van het Jacob-Roelandslyceum.

Limuscene trapt zondagmiddag om klokslag 13.00 uur af met een optreden van de groep Guess What. Tien uur later zal de band Stoke van het podium stappen en moet de feesttent in enkele uurtjes leeg geruimd worden voor de Brabantse Oldtimerdag die op Tweede Pinksterdag op de Liempdse evenementenkalender staat. ,,Met pakweg twintig vrijwilligers slagen we er elk jaar in een mooi festival neer te zetten dat veel publiek lokt", zegt voorzitter Charles van Liempd.

Het popfestival dat in 2009 voor het eerst in Liempde werd gehouden en naadloos aansluit bij de Brabantse Oldtimerdag op Tweede Pinksterdag, wil louter kwaliteit bieden. ,,Sinds we gestart zijn, hebben we geijverd voor goede muziek, maar ook goed geluid, prima lichtshow en een perfecte geluidsinstallatie", zegt Van Liempd.

Met het inschakelen van enkele scholieren van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel heeft Limuscene gekozen voor een verjonging van de organisatie. Amber van Dinther (18) uit Liempde en Mechteld Neggers (17) uit Boxtel doen deze maand eindexamen en hebben een profielwerkstuk geschreven over het organiseren van het popfestival Limuscene.

Het festival wordt om 13.00 uur geopend door de band Guess What. De openingsact in de kiosk is Yenthe Herbers, die om 13.50 uur de eerste muziek door Liempde zal laten klinken. Daarna is er tot 23.00 uur 's avonds ruimte voor twaalf groepen die na elkaar gaan optreden. Dat zijn Ever Since Lucy, Pleun van Dieren, Don Javor, Koelcell, Mevrouw Van Heck, The Japanese Karaoke Show met Michel Geelen, Sweet Gids, One Two Many, Nailhead, Hooleys, Premium en Stoke.

Lees het volledige interview in Brabants Centrum van donderdag 12 mei.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Schilderijen en beelden zijn tijdens een atelierroute vaak te zien zijn. Ook tijdens de... >>

Sun 23 Sep 2018 10:32

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Het jaarlijkse feestweekend van hofkapel De Kromploegers met de culinaire afsluiting... >>

Fri 21 Sep 2018 15:47

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Een sluitende dekking én financiële ruimte voor nieuwe initiatieven én investeringen. Dat is de kern van de begroting 2019... >>

Fri 21 Sep 2018 10:33

Dommelconcert in Podium Boxtel

Dommelconcert in Podium Boxtel

'Klassiek op de Dommel', het pontonconcert met populair-klassieke muziek bij de Zwaanse Brug in Boxtel, wordt verplaatst naar... >>

Fri 21 Sep 2018 09:14

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

De dorpsquiz in Esch, die gepland stond voor aanstaande zaterdag, gaat niet door. De organisatie van de KenEsch Quiz, blaaskapel De Knoestjes,... >>

Thu 20 Sep 2018 16:21

Advertenties

Gemeente Boxtel TopSlank Kindertuin Zwanenberg adviesgroep Café zaal Kloosterzicht Toverboom Natasja fashion 040Fit Doornmalen electro Rijschool Dolman Olieenzo Tiga SNS Bank Beleef Boxtel Koppelmans Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen