Afbeelding

Liefst zes lintjes in Esch

Algemeen

Er was een ware lintjesregen in Esch: maar liefst zes dorpelingen ontvingen een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Jeannette Zwijnenburg-van der Vliet. Samen met de wethouders trok zij in een brandweerbusje door het dorp om de lintjes op te spelden bij Desiree Timmermans, Toon van Esch, Christ Pijnenburg, Hans van Bussel, Jan van Gerven en Marcia Bekkers.

Als eerste stond 's ochtends vroeg een bezoek aan Desiree Timmermans op het programma. Zij werd onder andere voor haar vele werk voor de parochie in het zonnetje gezet. Vervolgens door naar de kantine van tennisvereniging D'Oggelen, waar de 85-jarige Toon - 'Toontje' - van Esch het lintje en een bos bloemen kreeg uitgereikt, voornamelijk voor zijn inzet voor de tennisclub. Daarna was Christ Pijnenburg aan de beurt; al jaren betrokken bij de lokale omroep. ,,Ik weet niet of het gebruikelijk is te speechen", zei hij, "maar ik wil iedereen bedanken."

Hans van Bussel was de vierde nieuw-gedecoreerde uit Esch. Hij was met moeite weggeplukt op zijn werk, maar was 'ontzettend blij' met zijn onderscheiding. Van Bussel was en is de afgelopen jaren actief als vrijwilliger bij onder andere Bouwdorp, jeugdcarnaval en dorpshuis De Es. Jan van Gerven kreeg eveneens een lintje en werd door de burgemeester uitgeroepen tot 'Mister Essche Boys', de club waar hij al 35 jaar vrijwilligerswerk voor doet. ,,Een mooie blijk van waardering", zei Van Gerven. Tenslotte werd Marcia Bekkers bezocht door burgemeester en wethouders. ,,Helemaal niks voor mij", zei ze, ,,al die aandacht." Maar met een grote glimlach nam ze alle bloemen en felicitaties in ontvangst. Bekkers is zelf al meer dan tien jaar betrokken bij de organisatie van Koningsdag in Esch, maar was desondanks totaal niet op de hoogte van de onderscheiding.

In totaal zijn er vanochtend 12 koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de gemeente Haaren, waarvan dus de helft in Esch. (Tekst en foto's: Carry Dirkx).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 3 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 5 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 6 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 9 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 12 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 13 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 14 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00