Prins Donald V waggelt met adjudant Michel Vessies voorop in de leutpolonaise. (Foto: Hans van Doorn).
Prins Donald V waggelt met adjudant Michel Vessies voorop in de leutpolonaise. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

Leutvirus grijpt om zich heen...

Algemeen

Het kan niemand ontgaan. Ook in het verspreidingsgebied van Brabants Centrum maken de carnavalsprinsen steeds vaker hun opwachting, al dan niet uitbundig zwaaiend in een lange of korte polonaise. Het Boxtelse Eendengat staat dit weekeinde bol van de activiteiten...

Het laatste weekeinde vóórdat de leutvierdaagse losbarst, startte gisteravond in Lennisheuvel, waar een uitverkochte zaal met volle teugen genoot van het uitverkochte Snertconcert door de Beyersland Kapel. Het muziekfeest beleeft zaterdagavond 3 februari, in het bijzijn van prins Donald V en zijn gevolg, een reprise waarvoor alle kaartjes ook al lang vergeven zijn. De Eendengatse pretpotentaat is 's middags, samen met jeugdprins Xander en jeugdprins Silke aanwezig op het Drieka Habrakenbal, dat CV De Natneuzen jaarlijks organiseert in zaal De Adelaar. Morgen, zondag 4 februari is zijne doorluchtige hoogheid eregast tijdens het Seniorencarnaval van CV De Agterblijvers in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. 

In de editie van komende week blikt Brabants Centrum, die sinds 2001 het predicaat 'Staatscourant van Eendengat' draagt, terug op de festiviteiten. Daarnaast biedt de krant donderdag een uitgebreid overzicht van het pretrooster tijdens de carnavalsdagen van 9 tot en met 13 februari. Niet uitsluitend van Eendengat, maar natuurlijk ook van Ploegersland (Liempde), Oggelvorsenpoel (Esch) en Mullukzuipertjesland (Gemonde). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 52 minuten geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 1 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 3 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 6 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 7 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 22 uur geleden