Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Lekker sporten tijdens de Ramadan

Algemeen

Jezelf uitleven tijdens een voetbaltoernooi, op fitnessapparaten of gewoon films kijken en gamen tot in de late uurtjes tijdens de Ramadan. Jongeren en jongvolwassenen tussen de 14 en 30 jaar kunnen tijdens de vastenmaand van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 23 juni terecht in brede school De Wilgenbroek voor een activiteitenprogramma.

Elke dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag opent de school tussen 23.00 en 03.00 uur de deuren voor de jeugd die tijdens de islamitische vastenmaand 's avonds en 's nachts graag hun energie kwijt willen. Het initiatief ligt bij stagiaires Soufiane Yousfi en Mohammed Kissami (beiden 21) van Buurtsport Boxtel.

ENERGIE KWIJT

Vorig jaar werd tijdens de Ramadan een samenscholingsverbod ingesteld voor het gebied rond de Turkse en Marokkaanse moskee op Hoogheem. Aanleiding was de geluidsoverlast die hangjongeren veroorzaakten. Soufiane en Mohammed wilden dit jaar daarom graag hun netwerk én kennis inzetten voor moslimjongeren in Boxtel. ,,De Ramadan is een gezellige tijd. Na zonsondergang eten we, bidden we en daarna zoeken we elkaar vaak op", vertelt Mohammed. Soufiane vult aan: ,,Ons ritme is dan heel anders dan dat van mensen die geen moslim zijn. We zijn dan allemaal tot heel laat wakker. Veel jongeren willen na de maaltijd graag naar buiten om wat energie kwijt te raken. Dat leidt onbewust soms tot overlast."

DEELNAME

Jongeren die graag willen meedoen, zijn welkom om tijdens de activiteiten binnen te lopen bij De Wilgenbroek aan de Dr. De Brouwerlaan. Degenen die deelnemen aan het voetbaltoernooi wordt gevraagd om van te voren een team van vijf jongeren te formeren. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bewoners van de Liempdse buurtschap Vrilkhoven hielden afgelopen oktober een kleinschalig protest op de Markt in Boxtel tegen de komst van 400 arbeidsmigranten in hun buurt. Daarop kwamen ook lokale en landelijke politici af.
'Woonbeleid voor arbeidsmigranten niet doeltreffend' Politiek 30 minuten geleden
Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 1 uur geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 3 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 4 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 6 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 7 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 10 uur geleden