Remon van der Ven en Jessica Spitters genieten niet alleen van de netjes fietsende scholieren, maar ook van het warme zonnetje. (Foto: Rens van den Elsen).
Remon van der Ven en Jessica Spitters genieten niet alleen van de netjes fietsende scholieren, maar ook van het warme zonnetje. (Foto: Rens van den Elsen).

Leerlingen 'bloedzenuwachtig' voor verkeersexamen

Algemeen

Vandaag en morgen zijn er weer veel oranje hesjes in Boxtel te zien. De leerlingen van alle basisscholen zijn namelijk bezig met het praktijkverkeersexamen. Maandag waren de scholieren uit groep 7 van de Sint-Petrusschool, Prinses Amaliaschool, De Oversteek, Angelaschool, De Hobbendonken en De Beemden aan de beurt voor hun fietstocht langs de diverse verkeerspunten in en rond het centrum, de wijk Oost en Selissenwal.

,,Ze zijn bloedzenuwachtig", vertelt Jessica Spitters, een van de ouders die vrijwillig op de hoek van de kruising Raaphof en Prins Hendrikstraat de kinderen in de gaten houdt. Ze zit daar samen met Remon van der Ven. Samen jureren ze de leerlingen of ze hun hand wel goed uitsteken als ze rechtsaf slaan. Soms moet dan nog een beetje gemotiveerd worden. ,,Denk aan je..." roept Van der Ven. ,,Ohja, hand", hoort hij de jonge fietser nog mompelen voordat die net op tijd zijn hand uitsteekt. De twee juryleden grinniken er wat om. ,,Ach, je mag ze soms best een beetje helpen, ik weet hoe nerveus sommige kinderen zijn", zegt Spitters.

Bij de start, op de parkeerplaats van gemeenschapshuis De Rots is de spanning ook om te snijden. In een lange rij staan de leerlingen met hun fiets en oranje hesje opgesteld. Iedere minuut vertrekt er weer iemand. Dat gaat ook morgen, dinsdag 14 mei, nog zo door. Dan zijn de Molenwijk Jenaplanschool, Hub Noord-Brabant, de Vorsenpoel, Maremak, de Spelelier en de Sint-Theresiaschool aan de beurt om de geleerde verkeerstheorie in de praktijk te brengen.

Lees hierover meer in onze editie van donderdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 1 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 16 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 18 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 20 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 22 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur gisteren
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 24 apr, 09:00