Langzaam meer reuring in het centrum

Algemeen

'Het is oorverdovend stil op de Markt', kopte deze krant aan het begin van de zomervakantie. Ondertussen gaat die opmerking, opgetekend uit de mond van centrummanager Berry Dankers, eigenlijk al niet meer op. De agenda voor het centrum begint zich de komende weken namelijk al aardig te vullen. Naast 'vaste' waarden als het bierfestival Bieroloth en Culturale staan nu ook nieuwe evenementen als een sambamiddag en Saturday Funday op het programma.

Het eerstgenoemde is nieuw en ook slechts eenmalig, zo laat de organiserende en jubilerende sambaband Batedeira in een reactie weten. De club viert zondag 1 september haar 25-jarig jubileum op muzikale wijze bij vijf verschillende cafés in het centrum van Boxtel. Tussen 14.00 en 18.00 uur zijn er optredens bij Hart van Boxtel, De Deugniet, De Rechter, café Becoloth en Meneer van Dommelen.

Hoewel de muzikale club haar oorsprong heeft in Vught, zijn er in de loop der jaren veel leden uit Boxtel aangehaakt en is er goed contact ontstaan met de Boxtelse horeca en lokale (blaas)kapellen. ,,We zijn nu een echte regioband geworden, maar in Boxtel hebben we veel meegemaakt. Daarom hebben we besloten om ons jubileum hier te vieren", aldus Frans van der Steen, woordvoerder van Batedeira en lid van het eerste uur. De sambaband vierde eerder dit jaar het vijfde lustrum al met een reünie in gemeenschapshuis De Rots in Boxtel en tijdens het Kopenhagens Carnaval.

Tijdens het jubileumfeest in Boxtel heeft Batedeira enkele bevriende sambabands gevraagd voor ondersteuning. Er zijn die zondag dan ook optredens van Sambanda, Dè Wel Jaoo en Escola de Samba Os Malandros. ,,Ze zeggen wel eens dat het zo stil is op de Markt. Nou, daar komen wij verandering in brengen", geeft Van der Steen aan, die zelf sinds enkele jaren in Boxtel woonachtig is.

FUNDAY

Ook nieuw op de evenementenkalender is Saturday Funday op zaterdag 14 september. Centrumondernemers Filipe van den Borne (Mr. & Mrs. Filipe) en Michel den Ouden (lunchroom Deegeluk) sloegen hiervoor de handen ineen. ,,We bedienen beide dezelfde doelgroep en het leek ons wel leuk om iets voor hen te betekenen. Daarom hebben we een bijzondere middag bedacht, waarmee we meteen gebruik maken van de mogelijkheden op de nieuwe Markt", laat Van den Borne weten.

De twee zaken liggen pal tegenover elkaar aan de Markt. ,,Daar moesten we dan ook iets mee doen", geeft de Boxtelse ondernemer aan. Er komt een groot terras vanaf de lunchroom tot aan de doorgaande weg bij onze winkel. We kleden alles in vintage-sferen aan en dj Mister Waggy komt vinyl plaatjes draaien zodat bezoekers helemaal in de retro-mood komen", vervolgt Van den Borne.

VAN IEDEREEN

De oproep die de centrummanager voor de zomer deed aan de ondernemers om de Markt meer te gebruiken legt Van den Borne naast zich neer. ,,We zijn hier al even mee bezig en daarnaast houden we vaker van dit soort samenwerkingen met collega-ondernemers. De Markt is van iedereen, dus het is niet alleen aan ons om er iets van te maken", besluit hij.

Feit is wel dat er de komende weken wat meer reuring is het in centrum.

Tekst: Rens van den Elsen

Uit Brabants Centrum van donderdag 22 augustus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 5 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 7 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 8 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 11 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 14 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 15 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 16 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00