Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LandaGucha blijft trouw aan Velder

Algemeen

LandaGucha Festival strijkt voor de tweede keer neer tussen de bomen van landgoed Velder in Liempde. Zaterdag 22 juli barst het feest los, maar campinggasten van het evenement kunnen zichzelf een dag eerder al onderdompelen in festivalsferen. Letterlijk, want vrijdagavond 21 juli start LandaGucha met een onvervalste poolparty.

Waar circusfestival Circolo vorige week bekendmaakte dat ze voorgoed verhuist naar Tilburg, blijft LandaGucha trouw aan Velder. ,,Toen we hier vorig jaar kwamen, waren we verkocht. Ons festival komt tussen de bomen goed tot zijn recht en de locatie is perfect voor het aantal bezoekers. Ook ligt Liempde precies in de driehoek 's-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven waar ons publiek vandaan komt. Vanaf NS-station Boxtel laten we pendelbussen rijden. Volgend jaar keren we hier dan ook zeker terug voor een derde editie", aldus Den Otter.

Liefst 86 procent van de toegangskaarten is al verkocht. Den Otter: ,,Met LandaGucha zetten we ons ideale festival neer. Groei is echter niet het belangrijkste. We willen geen allroundfestival worden met grote namen als Kensington." De programmeur typeert LandaGucha als vrolijk en gemoedelijk. ,,Humor is binnen Puinhoop Kollektiv heel belangrijk. Tijdens onze optredens hebben we eens verf het publiek in gegooid en motorrijders door de zaal laten crossen." Flauwekul viert dan ook tijdens het evenement hoogtij. Zo binden bezoekers de strijd met elkaar aan gehuld in T-rexkostuums en kunnen ze tegen elkaar racen op een badkuipbaan. Zaterdagochtend mogen campinggasten een 'Nieuwjaarsduik' nemen in het grote zwembad dat op het terrein wordt opgezet. ,,Compleet met de bekende oranje mutsen van Unox", lacht Den Otter.

LandaGucha biedt een gevarieerd programma met onder meer straattheater en een silent-disco. Livemuziek vormt echter de hoofdmoot. Zo staat Kraantje Pappie op het grote podium, is er een bühne voor guilty pleasures als deejay The Darkraver, Lange Frans en Jody Bernal, maakt LandaGucha ruimte voor serieuze techno-acts én is er een hiphopstage waar onder meer rapper Hef (zijn clips werden op YouTube meer dan een miljoen keer bekeken) en Cho furore zullen maken. Grote publiekstrekker is het Amerikaanse deejayduo GTA. Zij ging op tournee met popdiva Rihanna en haakte aan bij de wereldtour van Tiësto en Calvin Harris.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.landagucha.com.

Lees het complete artikel in de papieren editie van Brabants Centrum van donderdag 20 juli. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 11 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 18 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 20 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46