De nieuwe situatie op de kruising Barrierweg-Roderweg. (Foto: Albert Stolwijk).
De nieuwe situatie op de kruising Barrierweg-Roderweg. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Kruising Liempde weer open

Algemeen

De kruising Barrierweg-Roderweg is weer open voor verkeer. De voorbije weken was een deel van de weg al open, alleen konden automobilisten nog niet afslaan naar de Roderweg vanaf de t-splitsing. Dat kan inmiddels dus weer wel.

Wel is er op de bewegwijzering een klein foutje opgetreden. Op een van de borden worden fietsers namelijk verwezen naar Boxel in plaats van Boxtel. 's-Hertogenbosch daarentegen staat dan weer wel goed gespeld, maar bij die plaatsnaam ontbreekt het aantal kilometers dat nog moet worden afgelegd om  die stad te bereiken...

Het schijnt toch een dingetje te zijn, die verkeersborden in Liempde. Want er stonden ook al 30-kilometerborden naast de Barrierweg. Dat die überhaupt geplaatst werden, vond bakker Jos van Eijndhoven, wiens winkel gevestigd is aan de Barrierweg, zeer ironisch. Er geldt voor zijn deur sowieso een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur. Een regel waar overigens slechts weinigen zich van aantrekken volgens Van Eijndhoven... Daarnaast stond er vanwege de werkzaamheden ook lange tijd een dranghek ter hoogte van de Coop met een bord dat aangaf dat doorgaand verkeer gestremd was, maar dat winkels wel 'berijkbaar' waren. Die tekst werd echter al gauw aangepast.

ROLSTOELVRIENDELIJK LIEMPDE

Belangrijker echter voor de kwetsbare weggebruikers is dat het wegdek en de aanpalende voetpaden rondom Roderweg-Barrierweg toegankelijker voor hen zijn gemaakt. Dit geldt niet alleen voor het gebied rondom de t-spitsing, maar ook vanaf de kruising tot aan de Hofstad is een verbeterd pad aangelegd. Het heringerichte deel is een van de projecten van Rolstoelvriendelijk Liempde (RVL). Dit burgerinitiatief, dat ondersteund wordt door de gemeente Boxtel met 500.000 euro, maakt de paden op verschillende locaties in Liempde toegankelijk voor kwetsbare voetgangers, zoals rolstoelers, rollatorgebruikers en ouders met kinderwagens. 

Nog maar vijf kilometer fietsen naar.... Boxel? Joop van der Pol ontdekte de kapitale spelfout. (Foto: Joop van der Pol).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 32 minuten geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 2 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 3 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 4 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 6 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 21 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 23 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu gisteren