Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Algemeen

Het jaarlijkse feestweekend van hofkapel De Kromploegers met de culinaire afsluiting Proef Lokaal Liempde valt dit jaar voor het eerst onder de kunst- en cultuurweek QQLQ (spreekt uit als: kuukelekuu). Het Liempdse weekeinde start vanavond, vrijdag 21 september met Back 2 the Music waarvoor dit jaar de Duitse dj-formatie Snap! en discogroep The Gibson Brothers zijn uitgenodigd. De lustrumeditie van het Oktoberfest staat zaterdag 22 september op de rol en is wederom stijf uitverkocht. 

,,Het is een hele actieve en goeie club waarvan wij denken dat die op hun manier iets bij kunnen dragen aan QQLQ", verklaart medeorganisator Ferdy Steger van de Boxtelse kunst- en cultuurweek.

Het valt bovendien in dezelfde periode én zo is ook Liempde vertegenwoordigd tijdens QQLQ. Maarten Termeer en Pim Bressers van De Kromploegers zijn dan ook blij dat het muzikale en culinaire weekeinde er deel van uitmaakt. Het tweetal maakt zich met 'hun' hofkapel op voor volgende week, waarbij ze op 21 september het Duitse producersduo Snap! ontvangen, bekend van een reeks eurodance-hits in de eerste helft van de jaren negentig, zoals Rhythm is a Dancer. ,,Dit tweetal werkte met wisselende artiesten en zangers, dat zag je wel vaker in die tijd. Tijdens Back 2 the Music treedt overigens Penny Ford (bekend van The Power) op, ook de zangeres die er in de beginjaren bij was", zegt Termeer.

Daarnaast wisten de mannen ook The Gibson Brothers te strikken, bekend in de jaren zeventig van nummers als Non Stop Dance en If You Should Go. Die wens was er vorig jaar al tijdens het gouden jubileum van De Kromploegers, maar toen kwam het niet uit met de agenda's. Maar de discobroers bleven op het lijstje van De Kromploegers staan.

De bezoekers worden ook vermaakt door lokaal en regionaal talent. Zo treden Esther van Heeswijk en Mark Peeters op, maar ook Ingeborg Melis en Iris van der Weide uit Boxtel. Dj Henri Schalkx staat achter de draaitafel.

HET EERSTE BIERVAT

Daags na de disco- en nineties-avond op D'n Tip zal burgemeester Mark Buijs omstreeks 19.00 uur het eerste biervat aanslaan: zoals het een traditioneel Oktoberfest betaamt. Gerlof Trommelen uit Boxtel, de Rooise Rosanne van Esch, Limburger Gerard Kielenstijn en opnieuw Van Heeswijk zullen een feestelijke muzikale omlijsting verzorgen voor de bierdrinkende massa.

De muzikanten moeten echter weer vroeg uit de veren: het culinaire evenement Proef Lokaal Liempde staat zondag op het programma. De Kromploegers en Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) organiseren het 'grootste tapasdiner van Het Groene Woud: om 14.00 uur moet alles klaarstaan voor de bezoekers.

EDELHERTENBIEFSTUK

Twintig hobbykoks hebben een verrassende menukaart samengesteld met onder meer gerechten als streekgebonden sushi, Indonesische pasteitjes én edelhertenbiefstuk. Ook zijn er lokale bieren te proeven en is er een kinderkaart. Voorafgaand aan het culinaire evenement is om 10.30 uur de oogstviering in Sint-Jans Onthoofding-kerk in Liempde met aansluitend een rondleiding door gidsen van Kèk Liemt door het dorp. Deelnemers sluiten daarna aan bij Proef Lokaal Liempde.

Er worden optredens verzorgd door onder meer feestbands ToeterNieToe en Dùbent. Kinderen kunnen creatieve workshops volgen van Oplage 12, zich laten schminken en foto's laten maken.

KAARTJES

Hoewel het Oktoberfest van De Kromploegers stijf is uitverkocht, zijn er nog wel kaarten verkrijgbaar voor Back 2 the Music op vrijdag. Die kosten 17,50 euro per stuk of 150 euro per tiental, te bestellen via kromploegers@gmail.com. De avond start om 20.00 uur. Proef Lokaal Liempde is zondag 23 september gratis te bezoeken. (Foto: Gerard Schalkx, 2017).

UPDATE: Ook als het slecht weer wordt, zal Proef Lokaal Liempde gewoon doorgaan. Er kan namelijk gebruik gemaakt worden van de feesttent van de Kromploegers. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 5 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 6 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 7 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 8 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 8 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 9 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 11 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 13 uur geleden