Zangvereniging Sint-Petrus & Sint-Cecilia viert het 80-jarig bestaan en heft zich daarna op. (Archieffoto: Hans Verberk, januari 2015).
Zangvereniging Sint-Petrus & Sint-Cecilia viert het 80-jarig bestaan en heft zich daarna op. (Archieffoto: Hans Verberk, januari 2015).

Koor jubileert én stopt ermee...

Algemeen

Het jubileumconcert dat de gemengde zangvereniging Sint-Petrus & Sint-Cecilia zondag 19 juni ten beste geeft in gemeenschapshuis De Walnoot, is tevens het afscheidsoptreden. Na tachtig jaar heft het koor zich op. De gratis toegankelijke muziekuitvoering begint om 13.30 uur.

Jan Peijnenburg, Jan Smits, Marinus Peijnenburg, Janus Doevendans en Bernhard Roskam. Ze leven allemaal niet meer, maar namen in 1936 wél het initiatief om een gemengde zangvereniging op te richten. Aanleiding was een uitvoering door het toenmalige mannenkoor waar ook vrouwenstemmen nodig waren. En dus lag samenwerking met het dameskoor Sint-Cecilia voor de hand. Maar daar stak de geestelijkheid een stokje voor. En dus werd een nieuwe club opgericht; mét de namen van de twee voorlopers.

Door vergrijzing is het ledenbestand van Sint-Petrus & Sint-Cecilia flink uitgedund. Met name ontbreekt het aan voldoende mannenstemmen. Om te voorkomen dat het koor volledig doodbloedt, is eerder dit jaar tijdens een ledenvergadering besloten tot opheffing. Mét een feestelijk jubileumconcert. Daar klinken onder leiding van dirigent Dirk Struycken en met Wouter Smits aan de piano bekende melodieën uit musicals van Richard Rogers en Andrew Lloyd Webber, maar bijvoorbeeld ook het bekende Slavenkoor uit de opera Nabucco van Giuseppe Verdi.

Tijdens het concert worden vijf jubilarissen gehuldigd. Elly van de Langenberg is 50 jaar lid, Els Tromp en Rina Langenhoff 40 jaar en Ted van de Schoot 25 jaar. Tiny Nouwens viert haar koperen lidmaatschapsjubileum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 3 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 4 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 17 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 19 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 20 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 23 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar gisteren