Samen dansen op het liedje 'Energie' van Kinderen voor Kinderen. Dat markeerde het begin van de Koningspelen in Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).
Samen dansen op het liedje 'Energie' van Kinderen voor Kinderen. Dat markeerde het begin van de Koningspelen in Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).

Koningspelen, druk én zonnig!

Algemeen

Alle scholen in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde doen vrijdag mee aan de Koningspelen. De meeste kinderen verzamelden vanochtend in de sportparken Munsel en Den Wielakker voor een gezamenlijke sportdag ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander op 27 april.

Wethouder Herman van Wanrooij van de gemeente Boxtel verrichtte de opening op het bordes van kantine Den Oosthoek van voetbalclub Boxtel. Daarna dansten de 1.200 kinderen op het lied Energie van Kinderen voor Kinderen, dat dit jaar centraal staat op Koningsdag.

De organisatie van de gezamenlijke Koningspelen is dit jaar in handen van Buurtsport Boxtel, dat vanwege de enorme omvang van het evenement werd geassisteerd door 52 stagiaires van ROC Sport & Beweging in Tilburg.

Joep Janssen en Dymphy Soeterings van Buurtsport Boxtel hadden de regie en stuurden een groot teams van buurtsporters en stagiaires aan om de Koningspelen in goede banen te leiden.

De sportdag is de laatste activiteit voor het begin van de meivakantie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 11 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 18 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 20 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46