In het gebied tussen de Hamsestraat (links) en Roderweg (rechts) in Liempde moeten woningen verrijzen. (Foto: Albert Stolwijk).
In het gebied tussen de Hamsestraat (links) en Roderweg (rechts) in Liempde moeten woningen verrijzen. (Foto: Albert Stolwijk).

Klankgroepgroep bouwplan Liempde

Algemeen

De locatiekeuze staat niet meer ter discussie. De gemeente Boxtel besloot namelijk eind vorig jaar al dat aan de Roderweg/Hamsestraat in Liempde, nabij bedrijventerrein Daasdonk, woningen moeten worden gerealiseerd. Om inwoners wél in een vroegtijdig stadium te betrekken bij de plannen, wordt een klankbordgroep opgericht onder leiding van het Dorpsberaad. Mensen kunnen zich tot 12 april aanmelden voor de klankbordgroep.

Dorpsberaad Liempde hoopt dat de klankbordgroep uit een gemêleerd gezelschap zal bestaan, zodat aan alle onderdelen wordt gedacht. Het gaat om een adviesorgaan waarbij leden meedenken in het proces. Voor- en tegenstanders zijn welkom. Onder meer de koppeling met de Grote Waterloop, de ontsluiting van de woonwijk, de communicatie over de plannen naar overige inwoners en parkeervoorzieningen zullen voorbijkomen in de klankbordgroep.

Aanmelden voor de klankbordgroep is mogelijk tot en met dinsdag 12 april via e-mailadres info@dorpsberaadliempde.nl onder vermelding van de reden tot deelname. Dorpsberaad Liempde hoopt begin mei een eerste kennismakingsoverleg te plannen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 23 minuten geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 14 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 14 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 16 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 17 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 18 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 18 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 20 uur geleden