Afbeelding
Foto: Peter de Koning

JRL op zoek naar nieuwe directeur onderwijs

Algemeen

Het Jacob-Roelandslyceum (JRL) in Boxtel is op zoek naar een nieuwe directeur onderwijs. Els Strang, die momenteel deze functie bekleedt, gaat volgend jaar met pensioen. De school heeft daarom de vacature voor haar vervanger uitgezet.

Het JRL zoekt een bevlogen persoon met hart voor het onderwijs en die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Ook dient de kandidaat een motivator voor de personeelsleden te zijn en een daadkrachtig leider waarop het schoolbestuur kan bouwen. Daarnaast vindt het JRL het belangrijk dat hij of zij ook van de gebaande paden durft af te wijken.

De nieuwe directeur onderwijs komt volgens de online geplaatste profielschets weliswaar in een gespreid bedje terecht wat betreft de kwaliteit van de lessen, maar kan wel meteen aan de slag om het onderwijs op de school door te ontwikkelen. Het JRL geeft aan dat de resultaten de afgelopen jaren licht afnemen en de onderwijsinstelling wil stappen zetten om verdere daling te voorkomen. Zo ligt de focus de komende jaren op laptops in de klas, gepersonaliseerd leren en profilering. De directeur onderwijs legt verantwoording af aan rector Leon Spaan.

Strang is al ruim 38 jaar verbonden met het JRL. Ze begon in 1980 als docent Nederlands en stond in die hoedanigheid 23 jaar voor de klas. In 1998 kwam daar een functie als coördinator voor vwo 4, 5 en 6 bij en in 2001 klom ze op tot conrector. Vlak na de volledige voltooiing van de fusie en de daarbij horende verbouwing tussen het JRL en Bracbant-Havo in 2004 werd Strang benoemd tot directeur onderwijs van de school voor gymnasium, atheneum en havo.

OP DE FOTO: Huidig directeur onderwijs Els Strang van het JRL gaat volgend jaar met pensioen. (Uitsnede foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 1 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 2 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 4 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 5 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 7 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 8 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 23 uur geleden