Afbeelding
Foto: Peter de Koning

JRL en BHC in teken van kerstacties

Algemeen

De laatste schooldag van het jaar staat op het Baanderherencollege en het Jacob-Roelandslyceum traditioneel in het teken van kerstvieringen. De leerlingen van het BHC genoten van een kerstdiner of -ontbijt en maakten zich hard voor KNGF geleidehonden. Hoeveel geld dit heeft opgebracht, wordt na de kerstvakantie bekendgemaakt. De leerlingen van het JRL trokken alle registers open om geld in te zamelen voor projecten in de Boliviaanse stad Cochabamba. Het leverde 12.000 euro op.

De leerlingen van het praktijkonderwijs genoten donderdagavond al van een smakelijk kerstdiner. Iedereen kreeg de opdracht wat lekkers mee naar school te nemen. Een dag later stond in de klaslokalen van het BHC een kerstontbijt op het programma. samengesteld door de leerlingen van het vmbo. ,,Iedereen heeft lekkere dingen gemaakt. Ik heb thuis een appelcake gebakken en iedereen vindt hem goed smaken", vertelde eerstejaars vmbo-t leerling Raf Blokland (13).

De leerlingen van de afdelingen vmbo-basis en het praktijkonderwijs hebben de afgelopen weken ook nog doppen verzameld van plastic flessen. Die komen ten goede aan de stichting KNGF geleidehonden en leveren geld op. Welk bedrag de leerlingen van het BHC hebben opgehaald, wordt na de kerstvakantie bekend gemaakt.

Een kerstmarkt, twee escaperooms, een casino: alles werd uit de kast getrokken om geld in te zamelen voor projecten voor kansarme jongeren in de Boliviaanse stad Cochabamba. Een groep van twaalf scholieren gaat het gebied komend voorjaar bezoeken om deze kinderen te helpen. Één van deze leerlingen is Suze Swinkels uit havo 4. ,,Ik heb getwijfeld of ik mee wilde gaan, maar na alle verhalen besefte ik dat het een heel bijzondere kans is om naar Cochabamba te gaan om daar te gaan helpen. Ik denk dat het een mooie en unieke ervaring wordt."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 1 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 3 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 21 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 23 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00