RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:23:13    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Tue 02 Aug 2016 17:00

Jeugdzorg Dennenoord van de baan

Lettergrootte: A- A+

Jeugdzorg Dennenoord van de baan

Op de foto: Tijdens de jaarlijkse braderie op Dennenoord werden bezoekers geïnformeerd over huisvesting van autistische jongeren. (Foto: Albert Stolwijk).

Tegen de vergunning in heeft de Osse zorggroep 't Zicht sinds enkele weken vijf autistische jongeren gehuisvest op recreatiepark Dennenoord in Boxtel. Het plan was om er in totaal achttien jongeren onder te brengen, maar de gemeente Boxtel weigert medewerking. De vijf jongeren moeten, liefst voor aanvang van het nieuwe schooljaar, elders worden ondergebracht.   

Vrijdag werd bekend dat het plan bekend om autistische jongeren te gaan huisvesten op Dennenoord. Een maand eerder had het college van B. en W. al besloten hieraan geen medewerking te verlenen. Doordat de jongeren als ze 18 jaar zijn, aanspraak kunnen maken op de gemeentelijke budgetten van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zou dit Boxtel jaarlijks 700.000 tot 1 miljoen euro kunnen gaan kosten. ,,Geld dat we dan niet kunnen uitgeven voor onze eigen inwoners die bijvoorbeeld gebruikmaken van huishoudelijke hulp", aldus wethouder Marusjka Lestrade. De cliënten van 't Zicht komen volgens haar allemaal van buiten de regio Meierij. 

Ook tijdens een persoonlijk gesprek met beide partijen bleef gemeentebestuur dinsdag bij haar standpunt. Daarbij werd een dwangsom in het vooruitzicht gesteld voor elke nieuwe jongere die naar Dennenoord zou komen. 't Zicht zegt 'ernstig teleurgesteld' te zijn en blaast haar plan af. ,,Een uniek project dat maximaal aansluit bij de transitiegedachte 'anders, goedkoper, beter' wordt hiermee in de kiem gesmoord", aldus algemeen directeur André van de Veerdonk van 't Zicht. Voor parkeigenaar Piet van Erp, die eindelijk een huurder had gevonden voor de al jaren leegstaande panden op Dennenoord, is het een forse streep door de rekening, letterlijk en figuurlijk. 

Negatieve ervaringen van gemeentelijke overheden in Noordoost-Brabant speelden een rol bij het besluit van Boxtel, meldde wethouder Peter van de Wiel dinsdagmiddag. Even tevoren was bekend geworden dat het Centrum voor Jeugd en Gezin in het Land van Cuijk had besloten geen inwoners meer door te verwijzen naar 't Zicht. 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Meubelmakerijdenberg Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij