RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:24:55    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Fri 01 Jan 2016 12:50

Jaarwisseling relatief rustig verlopen

Lettergrootte: A- A+

Jaarwisseling relatief rustig verlopen

Het bleef rustig tijdens oud en nieuw in Boxtel en omstreken. De hulpdiensten rukten verschillende keren uit, maar het bleef bij kleine buitenbrandjes en incidenten zonder gewonden. 

Rond 15.00 uur 's middags op oudejaarsdag kwam de eerste melding binnen. In park Molenwijk in Boxtel, ter hoogte van tennisvereniging De Merletten, woedde een buitenbrandje. Een berg groenafval, dat eerder door de gemeente uit de sloot was gehaald en op de kant was gelegd, had vlam gevat. Vermoedelijk kwam dit door vuurwerk. De brandweer was snel ter plaatse om het brandje te blussen.

De middag verliep verder rustig en pas tegen de avond moest de brandweer opnieuw in actie komen. Op Zonnegloren in Boxtel vloog rond 18.00 uur een geparkeerde auto in brand. Buurtbewoners alarmeerden de brandweer, die onmiddellijk het vuur kwam blussen. De brand begon aan de voorkant van de auto, bij de motorkap. Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk, maar houdt waarschijnlijk verband met vuurwerk. 

De brandweer rukte pas tegen 20.45 uur weer uit om een brand in een ondergrondse container vlakbij Kindercentrum Nieuwveld aan De Beukums te blussen. De hulpdienst wist het vuur snel te doven door de container vol te spuiten met bluswater. Na dit incident reden de brandweermannen direct door naar de volgende melding.

Een beveiligingsbeambte van industrieterrein Ladonk in Boxtel merkte rond 21.00 uur rookontwikkeling op in het leegstaande pand van Helicon aan de Mijlstraat. De rook werd vermoedelijk veroorzaakt door vuurwerk, dat door vandalen door de brievenbus naar binnen werd gegooid. De beveiliger riep de hulp van de brandweer in, die al vlug arriveerde. Ook de politie was snel ter plaatse. De hulpverleners doofden de brandende resten uit de brievenbus en controleerden het kantoorpand op verdere brandhaarden. Doordat er sprake was van flinke rookontwikkeling werd het pand goed geventileerd. 

De volgende melding kwam kort na 23.00 uur binnen. De hulpdiensten rukten uit voor een buitenbrand aan de Breukelsestraat in Boxtel. Een winkelwagentje van supermarkt Albert Heijn stond in brand. Eenmaal ter plaatse, bleek het vuur al gedoofd. Ook hier was vuurwerk waarschijnlijk de boosdoener. 

Tijdens de nieuwjaarsnacht hoefde de brandweer slechts één maal in actie te komen. In Liempde woedde rond 02.15 uur een buitenbrand. Een tuintafel aan Den Dries in het dorp stond in brand en voorbijgangers maakten daarvan melding. Buurtbewoners deden een poging de brandende tafel te blussen, maar dat mocht niet baten. De hulpdienst wist het vuur echter snel te doven en controleerde daarna de omgeving. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door vuurwerkrestanten. 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Doornmalen electro Geerts advies