RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:52:48    vrijdag, 21 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Fri 01 Jan 2016 12:50

Jaarwisseling relatief rustig verlopen

Lettergrootte: A- A+

Jaarwisseling relatief rustig verlopen

Het bleef rustig tijdens oud en nieuw in Boxtel en omstreken. De hulpdiensten rukten verschillende keren uit, maar het bleef bij kleine buitenbrandjes en incidenten zonder gewonden. 

Rond 15.00 uur 's middags op oudejaarsdag kwam de eerste melding binnen. In park Molenwijk in Boxtel, ter hoogte van tennisvereniging De Merletten, woedde een buitenbrandje. Een berg groenafval, dat eerder door de gemeente uit de sloot was gehaald en op de kant was gelegd, had vlam gevat. Vermoedelijk kwam dit door vuurwerk. De brandweer was snel ter plaatse om het brandje te blussen.

De middag verliep verder rustig en pas tegen de avond moest de brandweer opnieuw in actie komen. Op Zonnegloren in Boxtel vloog rond 18.00 uur een geparkeerde auto in brand. Buurtbewoners alarmeerden de brandweer, die onmiddellijk het vuur kwam blussen. De brand begon aan de voorkant van de auto, bij de motorkap. Hoe de brand kon ontstaan is niet duidelijk, maar houdt waarschijnlijk verband met vuurwerk. 

De brandweer rukte pas tegen 20.45 uur weer uit om een brand in een ondergrondse container vlakbij Kindercentrum Nieuwveld aan De Beukums te blussen. De hulpdienst wist het vuur snel te doven door de container vol te spuiten met bluswater. Na dit incident reden de brandweermannen direct door naar de volgende melding.

Een beveiligingsbeambte van industrieterrein Ladonk in Boxtel merkte rond 21.00 uur rookontwikkeling op in het leegstaande pand van Helicon aan de Mijlstraat. De rook werd vermoedelijk veroorzaakt door vuurwerk, dat door vandalen door de brievenbus naar binnen werd gegooid. De beveiliger riep de hulp van de brandweer in, die al vlug arriveerde. Ook de politie was snel ter plaatse. De hulpverleners doofden de brandende resten uit de brievenbus en controleerden het kantoorpand op verdere brandhaarden. Doordat er sprake was van flinke rookontwikkeling werd het pand goed geventileerd. 

De volgende melding kwam kort na 23.00 uur binnen. De hulpdiensten rukten uit voor een buitenbrand aan de Breukelsestraat in Boxtel. Een winkelwagentje van supermarkt Albert Heijn stond in brand. Eenmaal ter plaatse, bleek het vuur al gedoofd. Ook hier was vuurwerk waarschijnlijk de boosdoener. 

Tijdens de nieuwjaarsnacht hoefde de brandweer slechts één maal in actie te komen. In Liempde woedde rond 02.15 uur een buitenbrand. Een tuintafel aan Den Dries in het dorp stond in brand en voorbijgangers maakten daarvan melding. Buurtbewoners deden een poging de brandende tafel te blussen, maar dat mocht niet baten. De hulpdienst wist het vuur echter snel te doven en controleerde daarna de omgeving. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door vuurwerkrestanten. 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

De dorpsquiz in Esch, die gepland stond voor aanstaande zaterdag, gaat niet door. De organisatie van de KenEsch Quiz, blaaskapel De Knoestjes,... >>

Thu 20 Sep 2018 16:21

Culturele clubs zetten deur open

Culturele clubs zetten deur open

Kunst- en cultuurweek QQLQ is meer dan grote activiteiten als de kunstroute Rode Draad en Bockesprongen. Van maandag tot en met vrijdag zetten... >>

Sun 16 Sep 2018 19:14

Van oud naar nieuw in Breukelen

Van oud naar nieuw in Breukelen

Nadat de sloopkogel in februari tegen de bekende witte woningen aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat werd geslingerd, bleef... >>

Sat 15 Sep 2018 13:43

Waterschap ruimt rommel uit Dommel

Waterschap ruimt rommel uit Dommel

Waterschap De Dommel houdt zaterdag 15 september de opruimactie Rommel uit de Dommel. Dit gebeurt in het kader van World Cleanup Day.

>>

Sat 15 Sep 2018 09:32

Boxtel dompelt zich een week onder in cultuur

Boxtel dompelt zich een week onder in cultuur

Boxtel staat er vanaf zaterdag 15 september een week lang bol van kunst en cultuur tijdens de tweede editie van QQLQ. Van 15 tot en met 23... >>

Thu 13 Sep 2018 12:13

Advertenties

Beleef Boxtel Huidtherapie TopSlank Geerts advies Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Toverboom Tiga Olieenzo Rijschool Dolman Koppelmans Zwanenberg adviesgroep Natasja fashion Gemeente Boxtel Kindertuin 040Fit Uitvaartonderneming Bijnen