Singer-songwriter Garrison Starr uit Los Angeles reist in de zomer naar Europa voor een optreden op onder meer Live in Liempde. (Foto: eigen collectie).
Singer-songwriter Garrison Starr uit Los Angeles reist in de zomer naar Europa voor een optreden op onder meer Live in Liempde. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Internationale sterren naar Live in Liempde

Algemeen

De eerste lustrumeditie van Live in Liempde biedt zondag 23 juni een opvallend internationaal programma en een openbare afsluiting bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd. Liefst drie artiesten die door de organisatie van het cultureel huiskamerfestival zijn geboekt, komen uit het buitenland. Ze reizen speciaal voor dit evenement naar Liempde. 

Zangeres Garrison Starr uit Los Angeles is de grote 'ster' van het programma tijdens Live in Liempde. De Amerikaanse, die in 2016 met de plaat 'American Myth' werd genomineerd voor een Grammy Award, gaat in de zomer op tournee in Europa. 

Tussen alle internationale sterren begroet Live in Liempde ook een lokale toneelproductie. De organisatie heeft plaatselijk regisseur Lieke Faber uitgenodigd een toneelstuk te schrijven dat exclusief zal worden opgevoerd tijdens het cultureel huiskamerfestival.

Het organisatiecomité van Live in Liempde, dat dit jaar bestaat uit Trees van Nunen, Karin van den Broek, William van Houtum, Arjan Terlouw en Marc Cleutjens, heeft daarnaast een programma samengesteld met daarin Belgische singer-songwriter Eli Goffa en landgenoot cabaretière Jade Mintjens.

Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg is dit jaar het centraal verzamelpunt voor de deelnemers aan Live in Liempde. Hier gaan vier groepen van in totaal driehonderd mensen onder leiding van gidsen op pad voor een gevarieerd programma, dat bestaat uit muziek, cabaret en toneel. De vier locaties waar Live in Liempde dit jaar te gast is, zijn de brandweerkazerne aan de Oude Postbaan, de bakkerij van de familie Van Eijndhoven aan de Barrierweg, de tuin van Salix Tuinen aan de Roderweg en de woning van de familie De Greef aan de Eikendaal.

Na afloop verzamelt iedereen weer bij D'n Liempdsen Herd (dat zal omstreeks 17.30 uur zijn) voor een festival: Park Live, een kleinschalig foodtruckfestival. Dat gaat om 15.00 uur al van start met de Boxtelse band vanBakkus, deejay Mr. Diabetix uit 's-Hertogenbosch en het akoestische popduo Pim Lavaleije (lokaal bekend als Judas tijdens de uitvoering van Jesus Christ Superstar) en Lisa van Nunen. Live in Liempde bestaat vijf jaar en viert dat middels dit muzikale, gratis te bezoeken cadeautje in het dorpscentrum.

OP DE FOTO'S: De Amerikaanse Grammy-award winner Garrison Starr treedt morgen op tijdens Live in Liempde. Ondertussen is de opbouw van Park Live, het kleinschalige foodtruck-festival in het Concordiapark, in volle gang. 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 9 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 10 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 11 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 13 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 13 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 15 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 17 uur geleden