19:40:18    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Fri 28 Jul 2017 11:37

Inbraak bij lunchroom Meneer van Dommelen

Lettergrootte: A- A+

Inbraak bij lunchroom Meneer van Dommelen

Op de foto: Aan deze kant van lunchroom Meneer van Dommelen werd er in de nacht van woensdag 26 juli op donderdag 27 juli ingebroken.

Dieven hielden in de nacht van woensdag op donderdag flink huis bij lunchroom Meneer van Dommelen. De daders drongen binnen door het slot van de achterdeur te doorboren. Het kassasysteem is leeg en vernield. Een kluis is opengebroken. Er zijn iPads ontvreemd. De zogeheten handhelds, horeca-apparatuur voor de bediening, zijn weg. Een boel sterke drank is meegenomen. En wat dies meer zij. Zelfs een krat met frisdrank werd gestolen. ,,Wat moet je daar nou mee?", zei een verbijsterde eigenaar Mark van de Moosdijk. Wie in die nacht iets opmerkelijks gezien of gehoord heeft, wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

Woensdagavond sloot Van de Moosdijk het café af om 19.30 uur. Donderdagochtend trof hij een ravage aan. ,,Ik denk dat ze hier pas na 02.00 uur bezig zijn geweest. Rond die tijd is er namelijk nog behoorlijk wat bedrijvigheid op straat."

Van de Moosdijk denkt dat de daders van tevoren goed wisten waar ze aan het inbreken waren. ,,Ze hebben goed hun huiswerk gedaan. Ze wisten bijvoorbeeld precies waar de camera's hingen. Dus die moeten hier al eerder langs zijn geweest."

De volgende ochtend was hij echter alweer open. ,,Je wordt het eerste uur geleefd, dan moet de aangifte gedaan worden. Naderhand deden we snel boodschappen. We moeten toch doorgaan."

De politie hield al een buurtonderzoek, maar daar is volgens de eigenaar nog weinig uitgekomen. Mensen die naar aanleiding van dit bericht iets is opgevallen, worden verzocht zich te melden bij de politie.

Overige artikelen

Raad debatteert over bitterballen

Raad debatteert over bitterballen

JAN HERMENS

>>

Thu 13 Jun 2019 17:12

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Een groep Boxtelse muzikanten nam dinsdag deel aan de zogeheten Springprocessie in het Luxemburgse Echternach. Veertien leden van seniorenorkest... >>

Thu 13 Jun 2019 14:14

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

De jaarlijkse Avondvierdaagse van wandelsportvereniging De Keistampers is gister van start gegaan; lopers liepen een afstand van vijf of tien... >>

Wed 12 Jun 2019 11:02

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Ondertussen is al een deel van het kanoverbod op rivier De Dommel ingetrokken. Alleen nog niet in Boxtel. Medewerkers van waterschap De Dommel... >>

Sat 08 Jun 2019 18:00

Advertenties