Medewerkers van waterschap De Dommel nodigden inwoners van Boxtel vrijdagochtend uit met ideeën te komen om wateroverlast tegen te gaan. (Foto: Annelieke van der Linden).
Medewerkers van waterschap De Dommel nodigden inwoners van Boxtel vrijdagochtend uit met ideeën te komen om wateroverlast tegen te gaan. (Foto: Annelieke van der Linden).

In gesprek over wateroverlast

Algemeen

De extreme wateroverlast van vorige zomer zette waterschap De Dommel aan om WaterWerkplaatsen te lanceren: plekken waar inwoners, professionals en studenten hun oplossingen kwijt kunnen voor een klimaatbestendig watersysteem. Vrijdagochtend stonden medewerkers van De Dommel op de weekmarkt in Boxtel om met burgers in gesprek te gaan. Donderdag 26 januari vindt een WaterWerkplaats plaats in Boxtel.

Aan de hand van een korte vragenlijst werden bezoekers van de weekmarkt gevraagd naar hun kijk op water, hoe groot ze het risico achten op wateroverlast en of er ideeën zijn over de aanpak van waterproblemen van nu en in de toekomst. Daarnaast konden mensen tips geven voor maatregelen tegen wateroverlast. De uitkomsten worden meegenomen in maatregelen die het waterschap wil nemen. Dit actieplan moet eind maart klaar zijn. ,,Dan zouden we bepaalde acties als voor het nieuwe groeiseizoen kunnen implementeren. Naar aanleiding van de forse regenval in juni vorig jaar hebben we al enkele maatregelen genomen, zoals het vergroten van duikers of verhogen van zanddijken", laat Anne-Marie Maas van het waterschap weten. 

Donderdag 26 januari wordt tussen 19.30 en 21.30 uur een WaterWerkplaats gehouden in Boxtel: een fysieke bijeenkomst voor inwoners van de gemeente. Samen met ideeën die via andere kanalen, onder meer via facebook.com/waterwerkplaats worden gedeeld, moet dit bijdragen aan een systeem dat tegen een stootje kan, zo laat De Dommel weten. Aanmelden voor de WaterWerkplaats kan via e-mail: waterwerkplaats@dommel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 11 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 17 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 18 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46