Bouwvakkers verwijderden gisteren de huizenhoge letters van de voorgevel van het pand waar de voormalige schoenenleverencier Bovendeert was gevestigd. De letter O hangt in spanbanden; de B ligt al op de grond. (Foto: Jules Hameleers).
Bouwvakkers verwijderden gisteren de huizenhoge letters van de voorgevel van het pand waar de voormalige schoenenleverencier Bovendeert was gevestigd. De letter O hangt in spanbanden; de B ligt al op de grond. (Foto: Jules Hameleers). Foto: Jules Hameleers

Huizenhoge gevelletters Bovendeert zijn niet meer

Algemeen

Toen de Boxtelse firma Bovendeert Schoenen in december 2018 failliet ging, rees direct de vraag wat met het hoofdkantoor op bedrijventerrein Ladonk zou gebeuren. Het in 2010 geopende pand was niet zomaar geschikt voor overname: de naam van het failliete bedrijf vormde namelijk de voorgevel van het gebouw. Maar inmiddels is er een passende oplossing gevonden...

Gisteren was het zo ver: de wel acht meter hoge letter B werd naar beneden getakeld en plat voor het pand aan de Schouwrooij gelegd. Op de gevel stond een halfuur lang slechts 'Ovendeert' te lezen, tot ook de rest van de letters naar beneden kwam. Stuk voor stuk schroefden werklieden de bouten los, bevestigden spanbanden aan de betonnen gevaarten en haalden ze van de voorgevel.

Familiebedrijf Bovendeert Schoenen, met een geschiedenis van vele decennia, ging ruim een jaar geleden failliet. Schoenenwinkel Nelson nam toen enkele winkels in de regio over. Het bedrijf had in Boxtel geen verkooppunt; op bedrijventerrein Ladonk was slechts het hoofdkantoor gevestigd.

NIEUWE HUURDER

Er is een nieuwe huurder gevonden voor het pand aan de Schouwrooij: Etrias uit Vught. De naam werd deze redactie bekend na het ter perse gaan van de krant die vandaag is verspreid. Het e-commerce-bedrijf heeft een keten van webshops in beheer. Ook is er een winkel in Vught.

OP DE FOTO: Bouwvakkers verwijderden gisteren de huizenhoge letters van de voorgevel van het pand waar de voormalige schoenenleverencier Bovendeert was gevestigd. De letter O hangt in spanbanden; de B ligt al op de grond. (Foto: Jules Hameleers).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jules Hameleers

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Freelance-redacteur

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 9 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 10 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 12 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 13 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 13 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 14 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 15 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 16 uur geleden