Sfeerimpressie van het bouwplan in de Liempdse pastorietuin. (Afbeelding: COM_zone_ARCHITECT).
Sfeerimpressie van het bouwplan in de Liempdse pastorietuin. (Afbeelding: COM_zone_ARCHITECT). Foto: COM_zone_ARCHITECT

Huizen bouwen mag in pastorietuin Liempde

Algemeen

Het bezwaar dat milieuorganisatie Het Groene Hart Brabant indiende bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan Vendelstraat Liempde is ongegrond verklaard. Het plan voorziet in de bouw van elf seniorenwoningen in de voormalige pastorietuin, zo meldden we gisteren in onze papieren editie. Na het verschijnen van de krant gaf de gemeente Boxtel aan dat waarschijnlijk na de zomervakantie wordt gestart met de bouw. 

De gemeenteraad stelde het bestemmingsplan vorig jaar augustus vast. Toen was er al aan de opzet geschaafd. Het Groene Hart Brabant verzette zich tegen het project omdat er volgens haar te weinig rekening gehouden was met de cultuurhistorische waarden van het plangebied en zijn omgeving. Daarnaast vreesde de vereniging voor het verlies van groen in de vroegere pastorietuin. Daar is volgens de hoogste bestuursrechter in Den Haag geen sprake van.

In het plan komen levensloopbestendige woningen: slaap- en badkamer op de begane grond. De verkoopprijzen liggen tussen de 289.000 euro tot 369.500 euro. De woningen worden volgens het gemeentebestuur ingepast binnen de cultuurhistorische omgeving. 'Het wordt een toegankelijk hof dat past binnen de karakteristieke structuur van Liempde', aldus een woordvoerster. 

Wethouder Peter van de Wiel is blij met het behaalde resultaat: ,,De noodzaak om te bouwen is groot. Dit is een mooie mijlpaal die we samen hebben behaald. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan verschillende projecten. Daar plukken we nu de vruchten van."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 12 minuten geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 3 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 5 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 6 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 7 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 21 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 21 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 23 uur geleden