Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

Honderden kinderen sporten op Koningsdag

Algemeen

Het sporten op Koningsdag is sinds het aantreden van koning Willem-Alexander onlosmakelijk verbonden met de feestelijkheden. En ook donderdag komen honderden Boxtelse kinderen sportief in actie op de velden van ODC en MEP. Natuurlijk is de pret het belangrijkst, maar de teams willen ook wel heel graag winnen…

Door: Mariëlle Wijffelaars

Het Koningsdagvoetbaltoernooi verwelkomt dit jaar 28 teams. De elf voetbalploegen met louter meisjes mochten vanochtend aftrappen en in de middag betreden de jongens het veld. Hoewel de eerste wedstrijden sportief en gezellig verliepen, ging het er soms heel fanatiek aan toe. En dat laatste ook vooral aan de zijlijn. "Afgeven die bal, afgeven!" riepen enthousiaste vaders, moeders én schooldirecteuren. "Naar voren, kom op, schieten nu!"

Langs de lijnen bij MEP werd ook fanatiek aangemoedigd. Want meedoen is leuk, maar een mooie beker mee naar school nemen is nóg leuker. 28 hockeyteams van verschillende basisscholen komen vandaag in actie. Ervaring met hockey? Dat hadden ze zeker niet allemaal. "Maar ik kan het best goed hoor", vertelde Nina uit groep 4 van basisschool De Spelelier. "Mijn zusje zit op hockey dus ze heeft me veel geleerd." Of ze nou wint of niet, voor Nina maakt het niet zoveel uit. "Ik vind het vooral heel erg gezellig." En dat is precies wat koning Willem-Alexander wil bereiken met het sporten op zijn verjaardag. Want sport verbroedert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 43 minuten geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 2 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 3 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 5 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 6 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 8 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 9 uur geleden