Jac Hendriks legde donderdagmiddag de belofte af. (Foto: Peter de Bekker).
Jac Hendriks legde donderdagmiddag de belofte af. (Foto: Peter de Bekker).

Hendriks beëdigd bij waterschap

Algemeen

Jac Hendriks is donderdagmiddag geïnstalleerd als lid van het nieuwe bestuur van waterschap De Dommel. De lijsttrekker van Water Natuurlijk veroverde met zijn partij vorige week ruim veertig procent van de stemmen.

,,We hebben procentueel bijna evenveel stemmen veroverd als de vorige keer", blikt Hendriks tevreden terug. ,,Maar dit keer hebben veel meer mensen gestemd. In het hele gebied van De Dommel heeft Water Natuurlijk 24 procent van de stemmen behaald. Daar steekt Boxtel - met veertig procent - bijzonder bij af, maar dat komt waarschijnlijk doordat we vier lokale kandidaten op de lijst hadden. Die zijn goed bekend."

'VEEL MEER DOEN'

De 63-jarige bioloog maakte de afgelopen jaren ook al deel uit van het waterschapsbestuur, op de geborgde zetel voor Natuurterreinen. Die zetel gaat nu naar plaatsgenoot Vincent Lokin. Hendriks vind het niet erg dat hij die zetel moet afstaan. ,,De afgelopen periode werkte ik nog bij Staatsbosbeheer. In die functie kon ik de natuurbeheerders goed vertegenwoordigen. Begin deze maand ben ik met vervroegd pensioen gegaan. Nu heb ik de ambitie veel meer voor het waterschap te doen."

Hendriks richt zich de komende jaren in het bijzonder op het verbeteren van de waterkwaliteit en het aanpakken van droogte. ,,We gaan hierbij een wat andere aanpak kiezen", legt hij uit. ,,Tot nu toe hebben we binnen de grenzen van natuurgebieden gewerkt. Nu willen we het breder insteken, op de waterhuishouding in de hele omgeving . Daar profiteert ook de landbouw van."

Door de grote verkiezingszege van Water Natuurlijk krijgen naast Hendriks nog vijf leden van Water natuurlijk een zetel in het algemeen bestuur van het waterschap. Onder hen zijn de Boxtelse Corinne Aerdts en Gemondenaar Jaap van der Schroeff. 

TEVREDEN OVER OPKOMST

In Boxtel stemde 38,79 procent van de kiesgerechtigden voor het waterschap. Dat is lager dan het aantal stemmers voor Provinciale Staten. Die verkiezingen werden vorige week woensdag tegelijkertijd gehouden. Toch is watergraaf Peter Glas tevreden met de opkomst. ,,Ten opzichte van de vorige waterschapsverkiezingen is dit een verdubbeling. Dit is een erkenning voor het belang van de waterschappen."

Daarop reikte hij alle bestuursleden een fraaie bos bloemen uit. ,,Ik wens ons de komende vier jaar een plezierige, vruchtbare bestuursperiode toe."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 11 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 13 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 15 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 18 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 20 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 21 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 22 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00