Vrijwilligers ruimden de kostuums op nadat duidelijk werd dat de Heilig Bloedprocessie niet uittrok. (Foto: Annelieke van der Linden).
Vrijwilligers ruimden de kostuums op nadat duidelijk werd dat de Heilig Bloedprocessie niet uittrok. (Foto: Annelieke van der Linden).

Heilig Bloedprocessie trekt niet uit

Algemeen

Iets voor 15.00 uur, toen de meeste deelnemers zich op het terrein van mbo-school SintLucas verzamelden, trok een fikse regenbui over Boxtel. Terwijl iedereen zijn kostuum tegen de regendruppels probeerde te beschermen, trok het bestuur van de Heilig Bloedstichting zich terug om een beslissing te nemen. Een kwartier later werd duidelijk dat de processie voor de derde keer in vier jaar werd afgelast. 

Teleurgesteld kleedden de deelnemers zich weer om en verzamelden ze zich op het schoolplein van de Sint-Petrusschool om nog even na te praten. Een klein gedeelte van de mensen mocht het kostuum nog even aanhouden; zij werden om 15.30 uur verwacht bij de slotplechtigheid in de Sint-Petrusbasiliek, die een uur eerder van start ging. 

Maria Boleij van de Heilig Bloedstichting gaf aan dat het 'een hartstikke moeilijke beslissing' was. ,,Natuurlijk had ik het liefst tegen de mensen gezegd: we lopen alsnog uit. Zeker voor de kleintjes. Zij verheugen zich er jaarlijks zó erg op om mee te doen. De bui kwam echter op een verkeerd moment, waardoor er waarschijnlijk weinig toeschouwers langs de straten zouden staan. En we krijgen de kostuums amper droog als die eenmaal nat is geweest. Het liefst zou ik even willen vloeken, maar het is niet anders..."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 3 minuten geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 48 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 4 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 18 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 20 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 22 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 23 uur geleden